بازنگری طرح‌های هادی بیش از ۳ هزار ۴۰۰ روستا

16:20 - 25 فروردين 1397
کد خبر: ۴۱۱۷۴۰
دسته بندی: اقتصاد ، انرژی
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه در بحث تهیه و اجرای طرح‌های هادی کار بسیار گسترده‌ای پیش‌بینی شده است، گفت: بازنگری طرح‌های هادی ۳ هزار ۴۴۸ روستا در دستور کار قرار دارد.

بازنگری طرح‌های هادی ۳ هزار ۴۴۸ روستابه گزارش گروه اقتصاد ، محمدرضا شاملو اظهار کرد: بحث گردشگری روستایی و بهسازی و احیای بافت‌های روستایی یکی از احکام قانون برنامه است، خوشبختانه در برنامه ششم توسعه در سال ۹۲ حکمی صادر شد که ۳۰۰ روستای هدف گردشگری و روستا‌های دارای بافت با ارزش در برنامه کاری بنیاد با همکاری دستگاه‌های متولی کار‌های تهیه و اجرای طرح‌های آن‌ها را انجام دهند.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ادامه داد: اقداماتی را شروع کرده‌ایم و به رغم محدودیت‌های اعتباراتی که وجود داشت برای سال جاری حدودا ۱۱۰ روستا را در برنامه کاری خود داریم و ۵۰ روستای نیمه تمام را در برنامه کاری خود قرار داده‌ایم که ۴۴ میلیارد تومان نیز اعتبار برای این مورد، مصوب شده است.

شاملو تصریح کرد: امیدواریم این بخش طی سالجاری و سال آینده از رشد خوبی برخوردار باشد و ما بتوانیم به اهدافی که در برنامه ششم توسعه برای آن هدفگذاری شده، دست یابیم.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همچنین با اعلام این که در بحث تهیه و اجرای طرح‌های هادی کار بسیار گسترده‌ای پیش‌بینی شده است، گفت: تهیه طرح هادی ۴۵۰۰ روستا در برنامه کاری سالجاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار دارد که از این تعداد ۱۰۵۲ روستا، روستا‌های جدیدی هستند که در فاصله سرشماری ۹۰ تا ۹۵ به روستا‌های زیر ۲۰ خانوار بودند که جمعیت آن‌ها به بالای ۲۰ خانوار جمیت شان افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: بازنگری طرح‌های هادی ۳ هزار ۴۴۸ روستا نیز را در دستور کار داریم.

شاملو با بیان اینکه یکی از کار‌هایی که در سال جاری به جد پیگیری خواهیم کرد موضوع بازنگری طرح‌های هادی است، گفت: اینکار به دو علت انجام خواهد شد نخست در راستای حفاظت از اراضی ملی و اراضی کشاورزی و جلوگیری از زمین‌خواری است که تلاش ما این است در این بازنگری تا آنجایی که می‌توانیم اراضی کشاورزی و اراضی باغی را از محدوده روستا‌ها خارج کنیم یا آنکه در وضعیت موجود آن‌ها تثبیت صورت بگیرد و از ساخت و ساز مسکن روی این اراضی جلوگیری شود.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: نکته دوم روستا‌هایی هستند که دوره ۱۰ ساله طرح هادی در آن‌ها به اتمام رسیده است و مردم برای ساخت و ساز‌های جدید و با توجه به رشد جمیعت به شدت در مضیقه هستند و این‌ها را در اولویت قرار می‌دهیم تا کار در آن‌ها انجام بپذیرد.

به گفته شاملو، در زمینه اجرای طرح‌های هادی و بهسازی محیط روستا نیز ۹۹۸ روستای جدید در برنامه کاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار دارد که بهسازی محیط روستای آن‌ها اجرا خواهد شد و ۳ هزار و ۵۲۰ روستا هم پروژه‌های نیمه تمام است که این‌ها در برنامه کاری سالجاری بنیاد قرار دارد.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همچنین گفت: در زمینه صدور اسناد مالکیت روستایی نیز باید توجه داشت که این کار با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک انجام می‌پذیرد، در واقع ما به نمایندگی از مالکان ساختمان‌ها، پرونده را تشکیل می‌دهیم، نقشه ثبتی را تهیه و کار‌های اداری را انجام می‌دهیم اما، مرحله نهایی صدور سند از طریق سازمان ثبت انجام می‌پذیرد.

شاملو اعلام کرد: حدود ۱۸۰ هزار واحد روستایی و شهری زیر ۲۵ هزار نفر در شهر‌ها در برنامه سال ۹۷ قرار دارد، در حال حاضر ۳ میلیون و ۱۸۸ هزار واحد روستایی ما تاکنون طی سال‌های گذشته سند دار شده اند، در حدود ۱۹۰ هزار واحد شهری در شهر‌های زیر ۲۵ هزار نفر که ظرف ۴ تا ۵ سال سند دار شدند.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: دفع آب‌های سطحی و آسفالت معابر یا روسازی با استفاده از مصالح بومی و محلی از اولویت‌های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در این مناطق بوده است، در این بخش طی سه سال گذشته با استفاده از قیر رایگان و با مشارکت خود مردم، شوراها، دهیاری‌ها چیزی در حدود ۶۰ میلیون مترمربع از مساحت معابر داخل روستا را در طول ۸ هزار و ۳۰۰ کیلومتر آسفالت شده که کار بسیار گسترده‌ای بوده و باعث رضایتمندی مردم شد.

وی گفت: امیدواریم در سال جاری هم با تصویب سهمیه قیری که در بودجه سال ۹۷ به تصویب مجلس رسیده است بتوانیم فعالیت خود را کماکان با بهره‌گیری از مشارکت خود مردم، ادامه دهیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *