پرداخت با تلفن همراه بدون کارت بانکی چگونه است؟

12:28 - 01 ارديبهشت 1403
کد خبر: ۴۷۶۸۹۹۳
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
پرداخت با تلفن همراه بدون کارت بانکی چگونه است؟
استفاده از تلفن‌ همراه برای پرداخت‌های بانکی، بدون استفاده از کارت‌های بانکی با هدف ارتقای استاندارد‌های امنیتی شبکه بانکی کشور و کارت‌های بانکی در ۶ بانک کلید خورد.

خبرگزاری میزان - استفاده از کارت‌های بانکی برای پرداخت‌های روزانه یکی از اقداماتی است که افراد همه روزه با آن سروکار دارند و افراد ممکن است چندین کارت از بانک‌های مختلف را در اختیار داشته باشند که همه آن‌ها کار مشابهی انجام می‌دهد.

امکان کپی آسان اطلاعات کارت‌های بانکی یکی از مشکلاتی است که در سال‌های اخیر مورد توجه کلاهبرداران قرار گرفته است و به همین دلیل شبکه بانکی کشور‌های مختلف را به سمت پیدا کردن راه‌های ایمن برای پرداخت‌های بانکی سوق داده است.

طرح کهربا از جمله طرح‌های بانک مرکزی با هدف تنوع بخشی ابزار‌های پرداخت و بروزرسانی ظرفیت‌های شبکه پرداخت کشور بوده است که اواخر سال ۹۹ رونمایی شد.


ارتقای استاندارد‌های امنیتی شبکه بانکی کشور با طرح کهربا

ارتقای استاندارد‌های امنیتی شبکه بانکی کشور و کارت‌های بانکی یکی از اهداف اصلی این طرح بوده که با توجه به عدم نیاز حضور فیزیکی کارت در زمان انجام تراکنش‌های حضوری، از خطراتی همچون اسکن و کپی کارت بانکی به واسطه دریافت چندین مرحله اثر انگشت مشتری در برنامه هوشمند، امنیت تراکنش‌ها را به طور قابل توجهی بالا می‌برد.

با طرح کهربا، امکان انجام تراکنش‌های خرید با استفاده از نسخه الکترونیکی ایمن کارت‌های بانکی و استفاده از آن‌ها به جای کارت‌های فیزیکی بانکی روی دستگاه‌های ‎پایانه فروشگاهی مجهز شده، مطابق با آخرین فناوری و استاندارد‌های روز میسر شده است.

چندی پیش معاون فناوری‌های نوین بانک‌مرکزی ازعملیاتی شدن قابلیت NFC یا ارتباط از نزدیک با استفاده از تلفن‌های همراه خبر داد و یکی از مهم‌ترین اقدامات بانک مرکزی در سال جاری را تکمیل پروژه پرداخت‌های مبتنی بر NFC دانست.


اتصال ۶ بانک به طرح کهربا

البته برای ارائه این طرح به مردم نیاز به همکاری بانک‌ها بوده که تاکنون ۶ بانک کشاورزی، تجارت، ملت، ملی، آینده و صادرات تحت پوشش بوده و قرار است بانک‌های دیگر نیز تحت پوشش این طرح قرار گیرند.

نحوه پرداخت تراکنش‌ها 

دارندگان کارت‌های بانکی با نصب و راه اندازی برنامه هوشمندی که از سوی بانک مرکزی اعلام می‌شود اطلاعات کارت بانکی خود را در برنامه ثبت می‌کنند.

پس از نصب برنامه اولین اقدام ثبت شماره تلفن همراه است و پس از آن کدی به تلفن همراه فرد ارسال می‌شود که با وارد کردن آن برنامه فعال می‌شود.

در مرحله بعدی کد ملی فرد دریافت و صحت آن بررسی می‌شود؛ در صورت تایید مرحله قبل اطلاعات کارت مغناطیسی فرد دریافت شده و پس از تطبیق اطلاعات کارت با سامانه مانا این اطلاعات برای بانک صادر کننده ارسال می‌شود و بانک صادر کننده کد فعال‌سازی جدید را برای دارنده کارت ارسال می‌کند و پس از آن کارت به طور امن در تلفن همراه فرد ذخیره می‌شود.

در هنگام خرید پس از مشاهده مبلغ خرید روی دستگاه تراکنش پایانه‌های فروشگاهی تلفن همراه خود را به دستگاه پایانه فروش نزدیک می‌کنند که در لحظه تراکنش انجام می‌شود و رسید آن بر روی پایانه فروشگاهی و تلفن همراه افراد مشاهده می‌شود.

نقاط قوت و ضعف طرح کهربا 

علی سعدوندی کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با میزان در توضیح نقاط قوت و ضعف طرح کهربا اظهار کرد: این طرح به واسطه حذف کارت‌های بانکی و استفاده از تلفن همراه هوشمند برای پرداخت‌ها پیشرفتی برای شبکه بانکی کشور است و افراد در زمان عدم دسترسی به کارت‌های بانکی می‌توانند از تلفن همراه خود استفاده کنند.

وی در مورد نقاط ضعف این طرح گفت: به دلیل اینکه همه افراد به تلفن همراه هوشمند دسترسی ندارند نمی‌توان به طور کامل کارت‌های بانکی را حذف و استفاده از تلفن همراه هوشمند را در دستور کار قرار داد.

این کارشناس اقتصادی در ادامه به امنیت این طرح در پرداخت‌ها اشاره کرد و گفت: در صورت در نظر گرفتن ملاحظات امنیتی این طرح می‌تواند امنیت بالایی برای تراکنش‌ها ایجاد کند، اما در صورت عدم توجه به ملاحظات امنیتی و امکان هک سیستم‌ها و دسترسی به اطلاعات کارت‌های بانکی مشکلات تشدید می‌شود.

سعدوندی تاکید کرد: معمولا در سیستم‌های پرداخت موبایلی که با استفاده از تکنولوژی NFC عمل می‌کند مشکل امنیت تا حد زیادی حل شده است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *