نقض حقوق بشر در نروژ/ از برده داری نوین تا جدا کردن کودکان مهاجر از والدین

5:15 - 07 ارديبهشت 1401
کد خبر: ۸۰۹۹۶۳
نقض حقوق مهاجران، نقض حقوق زنان، نقض حقوق مسلمانان، ... تنها بخشی از موارد متعدد نقض حقوق بشر در نروژ هستند.
نروژ به عنوان کشور مدعی حقوق بشر، از ارائه گزارش نقض‌های پی در پی حقوق بشر در این کشور خودداری می‌کند.
 
نقض حقوق بشر در این کشور فراگیر بوده و موضوع‌های مختلفی را در بر می‌گیرد که در زیر به چند نمونه آن اشاره شده است.
 
- قاچاق انسان و برده داری در نروژ
 
به گزارش «frifagbevegelse»، قاچاق انسان و کار اجباری بسیار کم‌تر از آنچه این معضل خشونت بار و غیر انسانی در نروژ در جریان است، فاش و گزارش شده است.
 
گذشته از عدم افشا و گزارش موارد قاچاق انسان و برده داری در نروژ، باید توجه داشت که رسیدگی به چنین پرونده‌هایی در کشور اروپایی مدعی رعایت حقوق بشر بسیار طولانی است.
 
تنها در یک مورد، رسیدگی به یک پرونده قاچاق انسان هفت سال به طول انجامید که خود نوعی رکوردشکنی در رسیدگی قضایی در نروژ بود.
 
قاچاق انسان و برده داری در حالی در نروژ رخ می‌دهند که ممنوعیت قاچاق انسان در سال ۲۰۰۳ بر اساس تصویب پروتکل «پالرمو» از سوی نروژ مطرح شد و قاچاق انسان را به دو نوع کلی تقسیم کرد.
 
از سال ۲۰۰۵ تاکنون فقط ۵۰ محاکمه قاچاق انسان با محکومیت متهم پایان یافته است که ۳۹ مورد از آن‌ها مربوط به خدمات جنسی بوده و تنها چهار حکم با محکومیت برای کار اجباری به پایان رسیده است.
 
قربانیان اصلی برده داری در نروژ، مهاجران هندی و پاکستانی هستند که مجوز اقامت قانونی در نروژ را ندارد؛ حل این مشکل نیز از مسیر ساده اصلاح قوانین مهاجرت می‌گذرد.
 
- خشونت علیه زنان در نروژ
 
خشونت علیه زنان در نروژ، موضوعی است که هیچگاه به درستی مورد بررسی قرار نگرفته و اقدام‌های لازم برای حل و فصل آن انجام نشده اند.
 
به گزارش پایگاه «nrk»، تعطیلی‌ها و قرنطینه‌های کرونایی سبب شدند تا موضوع خشونت خانگی و خشونت علیه زنان بحرانی‌تر از هر زمان دیگری زنان نروژی را در معرض آسیب و خطر قرار دهد.
 
براساس یک بررسی، در دوره مارس تا دسامبر ۲۰۲۰، تعداد گزارش‌های مربوط به خشونت علیه زنان از طرف شریک زندگی در مقایسه با گذشته بیش از ۵۰ درصد افزایش یافت.
 
این در حالی است که خشونت در روابط، شکلی پنهان از خشونت است و اعداد و ارقام در این رابطه در تاریکی قرار دارند.
 
نقض سازمان یافته و دولتی حقوق مسلمانان در نروژ
 
واکنش خشونت بار پلیس نروژ به اعتراض مسلمانان معترض به اقدام موهن قرآن سوزی در این کشور، جدیدترین نمونه از نقض سازمان یافته حقوق مسلمانان در نروژ است.
 
نکته مهم در این باره، وجود گروه‌های ضد اسلامی در نروژ است که اقدام‌های خود را زیر چتر حمایت دولت این کشور انجام می‌دهند.
 
به گزارش «aftenposten»، گروه ضد اسلامی «سیان» اخیرا رشته رویداد‌های اسلام هراسانه و اسلام ستیزانه‌ای را در شهر‌های مختلف نروژ برگزار کرده است.
 
«سیان» یا «Stop islamization of Norway»، از گروهی ناشناخته در عرصه عمومی در نروژ به یکی از بزرگ‌ترین موضوع‌های رسانه‌ای این کشور تبدیل شده است.
 
آن‌ها اکنون از «سیان» به عنوان سازمان ضد اسلامی یاد می‌کنند که به شکل فزاینده‌ای متخاصم می‌شود و با معترضان مسالمت آمیز با خشونت رفتار می‌کند.
 
باید توجه داشت که «سیان» در جریان اقدام‌های اسلام ستیزانه خشن خود از حمایت دولت و پلیس نروژ نیز برخوردار می‌شود.
 
حتی پلیس «اسلو»، پایتخت نروژ به تشریح توجیه‌هایی پیرامون ارائه مجوز به «سیان» جهت ارسال پیام‌های نفرت انگیز پرداخت.
جداکردن کودکان مهاجر از والدینشان
 
در کشوری که خود را به عنوان چراغ راه حفظ حقوق کودکان معرفی می‌کند، کودکان به دلیل سیاست‌های ضد مهاجرتی و تمایل دولت به تنبیه والدین آسیب می‌بینند.
 
به گزارش «وارت لند»، علاوه بر کودکان نروژی که به دلیل سیاست‌های سختگیرانه این کشور باید از خانواده خود جدا شوند، کودکان خانواده‌های مهاجر به بهانه نقض قانون از سوی والدینشان از خانواده جدا می‌شوند.
 
دولت نروژ در این چارچوب، والدین این کودکان را اخراج و آن‌ها را به خانواده‌ها یا مراکز نگهداری از کودکان در نروژ می‌سپارد.
 
چنین اقدامی پیامد‌های سوئی برای کودکان از اختلال در خوردن غذا تا اضطراب و افسردگی، در پی دارد، اما دولت نروژ تمام تلاش خود را به کار می‌بندد تا این مسائل رسانه نشده و گزارش نشوند.
 

برچسب ها: حقوق بشر نروژ

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *