پیشگیری از بیماری استئوپروز در منطقه خاورمیانه با همکاری جمهوری اسلامی ایران

18:53 - 25 آذر 1395
کد خبر: ۲۵۶۲۹۵
دسته بندی: جامعه ، عمومی
در دیدار وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با رئیس بنیاد بین المللی استئوپروز امکانات و ملزومات پیشگیری از بیماری استئوپروز در کشور و منطقه مورد بحث قرار گرفت.
پیشگیری از بیماری استئوپروز در منطقه خاورمیانه با همکاری جمهوری اسلامی ایرانبه گزارش گروه جامعه ؛ دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز پنجشنبه 25 آذر 1395 با پروفسور جان کنیس رئیس بنیاد بین المللی استئوپروز دیدار کرد. در این نشست که با حضور دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت و نائب رئیس کمیته ملی پیشگیری بیماری های غیر واگیر،  دکتر اسدی لاری قائم مقام وزیر بهداشت در امور بین الملل ، جمعی از اعضای بنیاد بین المللی استئوپروز و برخی مسئولین پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد،‌ضمن تشریح وضعیت ایران و منطقه در زمینه بار بیماری استئوپروز زمینه های همکاری کشورمان با بنیار بین المللی استئوپروز در زمینه پیشگیری از این بیماری در منطقه بررسی شد. 
دکتر هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این نشست پوکی استخوان را یکی از مشکلات سلامت کشور معرفی کرد که براثر مصرف کم لبنیات و کم تحرکی ایجاد می شود. وی افزود: کم تحرکی که عامل اصلی این بیماری است با سبک زندگی مدرن وارد همه کشورها از جمله ایران شده که باید برای آن برنامه ریزی شود. 
دکتر هاشمی گفت:‌همکاران ما در کشور دانش و همت خوبی دارند و امیدواریم با کمک این همکاران بر مشکلات سلامت کشور از جمله پوکی استخوان  فائق آییم. آقای دکتر لاریجانی از جمله دانشمندانی هستند که همت زیادی در این زمینه دارند و تلاش های زیادی داشته اند. 
وزیر بهداشت اضافه کرد: امیدواریم با استفاده از تجربیات سایر همکاران در سراسر دنیا بتوانیم از بیماری پوکی استخوان و عوارضی که در آینده بر جمعیت کشور که به سمت سالمندی پیش می روند پیشگیری کنیم. 
وی خاطرنشان کرد: ما در کشور ایران شبکه بهداشتی خیلی خوبی داریم که اگر طراحی مناسبی برای یهره برداری از آن صورت گیرد با کمک نرم افزاری که WHO طراحی کرده می توانیم بیماران و افراد در معرض خطر این بیماری را شناسایی کنیم و از عوارض آن به صورت جدی پیشگیری نماییم. 
دکتر هاشمی گفت: از جمله مزایای کشور ایران این است که همه مردم تحت پوشش بیمه پایه سلامت هستند و تمامی خدمات بهداشتی برای مردم در مناطق شهری و روستایی به صورت رایگان ارائه می شود. 
وزیر بهداشت گفت: اگر بتوانیم به صورت پایلوت مراکزی را ایجاد کنیم که با استانداردهای بین المللی این بیماری را در کشور رصد کنند در آینده می توانیم این مراکز را در سطح منطقه نیز برای پیشگیری از بیماری استئوپروز ایجاد کنیم. چرا که با اشتراک های اعتقادی، فرهنگی و بعضا ژنتیکی که در کشورهای منطقه وجود دارد می توان مدل های منطقه ای هم در زمینه کنترل استئوپروز پیاده کرد. 
وی با بیان اینکه تجربیات و تلاش های دانشمندان ایرانی می تواند در رشد دانش این حوزه در سطح بین المللی اثرگذار باشد گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این زمینه همراه خواهد بود و از برنامه های کنترل بیماری استئوپروز حمایت خواهد کرد. 
دکتر باقر لاریجانی نائب رئیس کمیته ملی پیشگیری از بیماری های غیرواگیر و رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با اشاره به اهمیت پیشگیری از پوکی استخوان در کشور گفت: در هر ساعت 6 شکستگی لگن در اثر پوکی استخوان در کشور رخ می دهد و همین امر نشان دهنده وسعت این بیماری و اثرات آن بر کیفیت زندگی مردم کشور است. 
دکتر لاریجانی به اثرات ورزی و تغذیه در پیشگیری از بیماری پوکی استخوان اشاره کرد و اظهار داشت: ۶۰ هزار سال عمر مفید مردم در کشور به دلیل پوکی استخوان و عوارض آن تحت تاثیر قرار می‌گیرد و باید برنامه ریزی مناسبی برای پیشگیری از این بیماری و عوارض آن صورت گیرد. 
نائب رئیس کمیته ملی پیشگیری از بیماری های غیرواگیر گفت: همه افراد بالای ۶۵ سال بایدوضعیت استخوان‌های خود را بررسی کرده و سایر افرادهم اقدامات لازم را جهت پیشگیری از این بیماری داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: همپای سازمان جهانی بهداشت در حال برنامه ریزی برای رصد وضعیت افراد مبتلا و در معرض خطر بیماری پوکی استخوان هستیم و امیدواریم با همکاری نهادهای بین المللی زمینه های پیشگیری از این بیماری در کشور را فراهم نماییم. 
پروفسور جان کنیس رئیس بنیاد بین المللی استئوپروز نیز با اشاره به گستردگی بیماری استئوپروز در دنیا گفت: به همین منظور نرم افزار فراکس در سازمان جهانی بهداشت طراحی شده که نرم افزاری مناسب است و با هزینه پایینی که استفاده از این نرم افزار دارد می تواند به راحتی در همه مناطق جهان مورد استفاده قرار گیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *