گزارش خداییان از اقدامات دستگاه قضا در سال ۱۴۰۰؛ صلح و سازش در ۷۹۳ پرونده قتل و سنددار شدن ۹۳ درصد اراضی ملی/ شرایط رسیدگی به پرونده ابربدهکاران بانکی تشریح شد

11:09 - 23 فروردين 1401
کد خبر: ۸۰۷۴۹۸
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه با خبرنگاران رسانه‌های مختلف امروز، سه شنبه برگزار شد.

- «ذبیح‌الله خداییان» سخنگوی قوه قضاییه، امروز (سه شنبه ۲۳ فروردین ماه) در جریان نشست خبری خود به سؤالات خبرنگاران رسانه‌های مختلف پاسخ داد.

این نشست از طریق تلویزیون اینترنتی سیمای عدالت به آدرس https://www.aparat.com/simayeedalat/live به صورت زنده پخش شد.


در ادامه اظهارات سخنگوی دستگاه قضا در این نشست خبری و پاسخ‌های وی به خبرنگاران به صورت اجمالی از نظر می‌گذرد.

 

آیا ازادسازی حریم رودخانه‌ها و سواحل به پایان رسیده است؟
۱۴۰۱/۰۱/۲۳ - ۱۲:۰۵

سخنگوی دستگاه قضا گفت: برخورد با متجاوزین به اراضی ملی، منابع طبیعی، سواحل رودخانه و دریاها مقطعی نیست. در حاشیه رودخانه چالوس اکثر دستگاه‌های دولتی رفع تصرف کردند. یکی دو مورد رفع تصرف به عمل نیامده که به آنها اخطار داده شده است. این موضوع در سراسر کشور در دستور کار قرار دارد.

موضوع خشونت علیه بازیگران زن سینما و بحث تشکیل پرونده در دستگاه قضا
۱۴۰۱/۰۱/۲۳ - ۱۱:۴۶

خداییان پیرامون خشونت علیه بازیگران زن سینما گفت: تاکنون پرونده‌ای در دستگاه قضا در این مورد تشکیل نشده و کسی شکایت نکرده است. هرگونه تعقیب و تحقیق در اعمال منافی عفت از طریق دستگاه قضا ممنوع است مگر اینکه جرم در مرئی و منظر عام صورت گرفته باشد یا شاکی خصوصی داشته باشد و یا با عنف و سازمان یافته باشد؛ تاکنون چون شکایتی واصل نشده دستگاه قضایی وارد نشده است.

با مسئولین مقصر در ایجاد حواشی بازی ایران و لبنان برخورد می‌شود
۱۴۰۱/۰۱/۲۳ - ۱۱:۴۳

سخنگوی قوه قضاییه پیرامون اتفاقات حواشی بازی ایران و لبنان گفت: جهت شفافیت در شناسایی علل و عوامل این واقعه استعلاماتی صورت گرفته است. تا امروز پاسخ استعلامات وصول نشده است. با تکمیل پرونده چنانچه احراز شود مسئولینی در این خصوص قصوری داشته‌اند متناسب با قصورشان با آنها برخورد می‌شود.

روند رسیدگی به پرونده ابربدهکاران بانکی در قوه قضاییه
۱۴۰۱/۰۱/۲۳ - ۱۱:۴۱

سخنگوی قوه قضاییه پیرامون آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده ابربدهکاران بانکی گفت: صرف انتشار اسامی بدهکاران موجب برخورد با آنها نیست، بانک مرکزی و بانک عامل آنها را تفکیک کنند. بانک عامل باید ضمن دسته بندی بدهکاران به دستگاه قضایی اعلام کند افراد چه وام‌ها و یا تسهیلاتی گرفتند و در جای خود هزینه نکرده و یا شرکت‌های صوری ایجاد کردند؛ تاکنون چنین اقدام انجام نشده است. البته پرونده‌هایی منتهی به صدور حکم شده و برخی در جریان رسیدگی است.

آخرین وضعیت پرونده تشکیل شده برای 5 شرکت دارویی
۱۴۰۱/۰۱/۲۳ - ۱۱:۳۷

خداییان پیرامون آخرین وضعیت پرونده تشکیل شده برای 5 شرکت دارویی گفت: در سال 99 برای 5 شرکت دارویی در دادسرای تهران پرونده تشکیل شد. پرونده شرکت اکتوورکو با صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال شده است. روش آنها برای اخذ ارز دولتی، ثبت شرکت بود و از طریق جعل مدارک و افزایش ساختگی قیمت‌ها توانستند حدود 92 میلیون یورو اخذ کنند و به اتهام اخلال در نظام اقتصادی از طریق فاکتورسازی، دریافت چندبرابری ارز و تهیه فاکتورهای جعلی تحت تعقیب قرار گرفتند. برای چهار مدیر این شرکت و 7 کارمند که اقدام به اخذ رشوه کرده بودند کیفرخواست صادر شده و پرونده در جریان رسیدگی است.

با تلاش مسئولین قضایی مشکل 3514 واحد تولیدی مرتفع شد
۱۴۰۱/۰۱/۲۳ - ۱۱:۲۷

خداییان گفت: در ارتباط با حمایت از تولید، با تلاش مسئولین قضایی 3514 واحد تولیدی پیگیری و مشکلشان رفع شد. در رابطه با پیگیری ساماندهی کالاهای انبارهای اموال تملیکی، 6 هزار پرونده در این راستا تعیین تکلیف شد. بیش از یک میلیون و 130 هزار ملاقات مردمی در سال 1400 داشتیم و این آمار مختص استانها است.

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه در ارتباط با موضوع زندانیان و رسیدگی به امور آنها گفت: حدود 6 هزار و 208 نفر به زندان‌های محل اقامتشان منتقل شده‌اند.

کاهش 18 درصدی ورود به زندان‌ها
۱۴۰۱/۰۱/۲۳ - ۱۱:۲۶

سخنگوی قوه قضاییه گفت: در 5 ماه آخر سال 1400 ، 25 هزار مورد بازدید از زندان داشتیم که سال 1400 نسبت به سال قبل بازدید از زندان ها 40 درصد افزایش پیدا کرد. با کاهش 18 درصدی ورود به زندان ها مواجه بودیم. 80 هزار زندانی مورد عفو و تخفیف مجازات قرار گرفتند.

793 پرونده قتل در سال 1400 به صلح و سازش منتهی شد
۱۴۰۱/۰۱/۲۳ - ۱۱:۲۰

سخنگوی قوه قضاییه در ابتدای نشست خبری خود با خبرنگاران گفت:  در سال 1400 با تلاش و کوشش همکاران ما در سراسر کشور و شوراهای حل اختلاف 793 پرونده قتل به صلح و سازش منتهی شد و از اجرای حکم آنها جلوگیری به عمل آمد. تاکنون بیش از 93 درصد اراضی ملی و منابع طبیعی سنددار شدند. از 54 هزار و 770 هکتار اراضی ملی از سواحل رودخانه ها و دریاها رفع تصرف به عمل آمد. 5 هزار و 38 پرونده کثیرالشاکی تعیین تکلیف شد



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *