نگاهی به نشست‌های هم‌اندیشی رئیس عدلیه با طیف‌های مختلف مردمی و نخبگانی

11:01 - 03 بهمن 1400
کد خبر: ۷۹۱۲۷۹
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
برگزاری دیدار‌ها و نشست‌های هم‌اندیشی با طیف‌ها و قشر‌های مختلف و متنوع مردمی و نخبگانی یکی از برنامه‌ها و رویکرد‌های اولویت‌دار و اصلی حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای است؛ رئیس قوه قضاییه در طول بیش از ۲۰۰ روزی که از انتصابش می‌گذرد، به‌طور مستمر و پیوسته با گروه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جلساتی را برگزار کرده است.

برگزاری دیدار‌ها و نشست‌های هم‌اندیشی با طیف‌ها و قشر‌های مختلف و متنوع مردمی و نخبگانی یکی از برنامه‌ها و رویکرد‌های اولویت‌دار و اصلی حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای است؛ رئیس قوه قضاییه در طول بیش از ۲۰۰ روزی که از انتصابش می‌گذرد، به‌طور مستمر و پیوسته با گروه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جلساتی را برگزار کرده است.

ایجاد کانالی ارتباطی میان دفتر رئیس قوه قضاییه و نخبگان کشور
حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین محسنی اژه‌ای در نخستین روز‌های انتصابش به سمت ریاست دستگاه قضا در یکی از نخستین دستوراتش، از اعضای دفتر خود خواست تا ضمن برقراری ارتباط با جمعی از نخبگان کشور در حوزه‌های مختلف، نقطه نظرات آن‌ها را پیرامون مسائل و مشکلات مختلف مبتلابه کشور جویا شوند و ضمن اخذ راهکار از آنها، بدین ترتیب کانالی ارتباطی میان دفتر رئیس قوه قضاییه و این نخبگان کشور ایجاد شود.

برگزاری جلسه کاری با بیش از ۳۰۰ نفر از اقشار مختلف مردم به‌صورت انفرادی
رئیس قوه قضاییه، پانزدهم آذرماه در دیداری که با نمایندگان تشکل‌های دانشجویی داشت، به موضوع دیدار‌ها و جلسات خود با طیف‌ها و قشر‌های مختلف و متنوع مردمی و نخبگانی اشاره کرد و با تاکید بر اینکه برگزاری جلسات هم‌اندیشی‌اش محدود به مسئولین نبوده است، بیان کرد: با بیش از ۳۰۰ نفر از اقشار مختلف مردم به‌صورت انفرادی در این مدت جلسه کاری داشتم، همچنین با صنوف، اتحادیه‌ها، جمعی از خانواده‌های شهدا، معلولین، جمعی از جانبازان، تعدادی از خانواده‌های متهمین و محکومین در بیرون از قوه جلسه داشتیم.

نشست هم‌اندیشی رئیس عدلیه با اصحاب رسانه
مشی رئیس دستگاه قضا در ارتباط مستمر با نخبگان جامعه، در دیداری که وی در تیرماه سال جاری یعنی در نخستین روز‌های انتصابش با اصحاب رسانه داشت، نمود یافت و نخستین نشست هم‌اندیشی حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای با نخبگان، به هم‌فکری با اصحاب رسانه اختصاص پیدا کرد.

اعتقاد به کارکرد مسئولیت‌گرایانه، توسعه محورانه و مردم سالارانه رسانه در جامعه؛ تاکید بر ایجاد سازوکاری برای استفاده از ظرفیت‌ها و ایده‌ها در قوه قضاییه با کمک اصحاب رسانه؛ ضرورت تصمیم‌گیری در مرئی و منظر مردم و جامعه نخبگانی؛ نقش رسانه در پاسخگو کردن مسئول و آحاد جامعه؛ «اعتماد زایی» و «افزایش سرمایه اجتماعی نظام» با کمک رسانه‌ها؛ مرزبندی شفاف میان نقد و توهین؛ زمینه‌ساز ارتقاء جایگاه رسانه‌ها در جامعه؛ توسعه فعالیت‌ها و کارکرد‌های شورا‌های حل اختلاف ویژه رسانه‌ها؛ ازجمله محور‌های مورد تاکید رئیس قوه قضاییه در نشست هم‌فکری با اصحاب رسانه بود.

نشست با فعالان اقتصادی
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه سلسله دیدار‌های هم‌اندیشی با طیف‌ها و قشر‌های مختلف و متنوع مردمی و نخبگانی در۲۳ شهریورماه نیز در نشستی با هیأت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و جمعی از فعالان اقتصادی شرکت کرد.

ضرورت بررسی و رفع علل نارضایتی مردم از عملکرد بخش خصوصی، دولتی و دستگاه قضایی؛ ضرورت تقویت اقتصاد تعاونی؛ تاکید بر حمایت دستگاه قضایی از افسران و فرماندهان و سربازان میدان جنگ اقتصادی؛ لزوم توسعه داوری‌ها و استفاده از ظرفیت‌های مردمی برای میانجی‌گری و صلح و سازش؛ استقبال از پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک برای بررسی راهکار‌های بهبود وضعیت اقتصادی کشور و لزوم همکاری بخش خصوصی با دولت و دستگاه قضایی برای ایجاد سازوکاری به‌منظور اداره اموال مصادره شده از محکومان اقتصادی؛ ازجمله تاکیدات رئیس قوه قضاییه در نشست مشترک با هیأت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و جمعی از فعالان اقتصادی بود.

دیدار با جمعی از خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران
در روز ۳۱ شهریورهمزمان با نخستین روز از هفته دفاع مقدس جمعی از خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران با حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس دستگاه قضا دیدار کردند.
رئیس قوه قضاییه در جریان این دیدار بر ایجاد سازوکاری برای ارتباط مستقیم‌تر خانواده‌های شهدا با قوه قضاییه به‌منظور همفکری و همدلی در جهت رفع مشکلات و ناهنجاری‌های اجتماعی تاکید کرد و گفت: کسی برای دفاع از حقوق زنان باعزت ایران اسلامی، شایسته‌تر از خانواده‌های شهدا نیست.

دیدار با ورزشکاران
ورزشکاران و قهرمانان المپیک و پارالمپیک کشورمان از دیگر اقشار اجتماعی بودند که رئیس دستگاه قضا با آن‌ها دیدار کرد. این دیدار در روز ۲۵ مهرماه در آستانه روز ملی تربیت بدنی و ورزش برگزار شد.
رسیدگی تخصصی به دعاوی حقوقی ورزشی؛ بررسی کارشناسی و ایجاد فرایند تخصصی پیگیری حقوقی موضوعاتی، چون سرقت مدال‌ها و احکام قهرمانان ملی و ارزشگذاری این اشیاء گرانبها؛ ایجاد سازوکار‌های مناسب برای برطرف کردن خلأ‌های موجود در زمینه حمایت‌های معنوی و حقوقی از قهرمانان ورزشی؛ لزوم اجرای همه‌جانبه قانون جامع حمایت از معلولان که مورد مطالبه ورزشکاران پارالمپیکی بود و نظارت سازمان بازرسی کل کشور بر نحوه اجرای این قانون؛ اهمیت سرمایه‌گذاری در حوزه ورزش به‌خصوص ورزش همگانی و تاثیر این امر در کاهش سرمایه‌گذاری در حوزه درمان و همچنین پیشگیری از جرم؛ ازجمله محور‌های مهم سخنان رئیس قوه قضاییه در دیدار با ورزشکاران و قهرمانان المپیک و پارالمپیک کشورمان بود.

نشست هم‌اندیشی با تعدادی از فعالین سیاسی، اجتماعی و پژوهشگران اجتماعی
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه نشست‌های مستمر با نخبگان و اقشار مختلف جامعه، روز دوم آبان ماه میزبان تعدادی از فعالین سیاسی، اجتماعی و پژوهشگران اجتماعی بود که از طریق کانال ارتباطی طراحی‌شده رئیس قوه قضاییه نظرات، ایده‌ها و پیشنهاداتشان را در مورد عدلیه به اطلاع رئیس دستگاه قضا رسانده بودند.
تاکید بر قانون‌گرایی، التزام به قانون، اجرای قانون و رفع خلأ‌های قانونی؛ اشاره به اشتراک نظر نخبگان با برخی رویکرد‌های جدید قضایی و درخواست توجه به این اشتراکات برای تقویت ساختار عدلیه و بهبود عملکرد آن؛ ضرورت هم‌اندیشی، بحث و تبادل‌نظر درباره اختلافات ریشه‌ای جهت رسیدن به یک نگاه مشترک در نحوه برخورد با آن‌ها؛ تاکید بر استقلال دستگاه قضایی و جلوگیری از تلاش ناخودآگاه برخی جریانات سیاسی برای حذف رقیب از طریق فرایند‌های قضایی و نهاد‌هایی همچون سازمان بازرسی یا دادستانی یا حراست‌ها؛ ضرورت توجه بیشتر به ظلمی که توسط یک مأمور حکومت صورت می‌گیرد؛ لزوم اصلاح رفتار ضابطان در ضبط وسایل متهمان در جریان بازرسی از محل کار و زندگی آن‌ها و اشاره به مشکلات ناشی از ممنوع‌الخروجی‌ها؛ ازجمله مهم‌ترین موضوعات مطرح‌شده از جانب رئیس عدلیه در دیدار با تعدادی از فعالین سیاسی، اجتماعی و پژوهشگران اجتماعی بود.

نشست با دانشجویان؛ نشستی از جنس مطالبه‌گری و آرمان‌خواهی
اما یکی از جذاب‌ترین، جالب‌ترین و شاید پرمحتواترین نشست‌های رئیس دستگاه قضا با طیف‌ها و قشر‌های مختلف و متنوع مردمی و نخبگانی، دیداری بود که در روز ۱۵ آذر از سوی رئیس عدلیه با نمایندگان تشکل‌های دانشجویی ترتیب داده شد. جذابیت این نشست به‌واسطه جنس مطالبات و آرمان‌هایی بود که در سخنان دانشجویان موج می‌زد و با پاسخ‌هایی از جنس همان مطالبه‌گری و آرمان‌خواهی از سوی رئیس قوه قضاییه همراه شد.
تجلیل از نقش تاثیرگذار دانشجویان در عرصه‌های مختلف روشنگری، جهاد، سازندگی و خدمت‌رسانی؛ ضرورت تقریب و نزدیکی مسئولین، مدیران و مردم به یکدیگر برای حل مشکلات؛ تاکید بر نقش گفتگو و مفاهمه میان گروه‌های مختلف اجتماعی برای زدودن حس بدبینی و بی‌اعتمادی؛ تاکید بر اهمیت رسیدگی به وضعیت زندانیان به‌عنوان اولویت دستگاه قضایی؛ برخورد و مبارزه با فساد و تاکید بر اهمیت آن؛ تاکید بر رفع اشکالات و ساختار‌های فسادزای دستگاه‌های اجرایی؛ اهمیت مسائلی مانند اختلاف طبقاتی، مسائل زیست‌محیطی و مسائل پیرامون زمین‌خواری؛ حفظ حقوق بیت‌المال در مسائلی، چون واگذاری شرکت‌های دولتی؛ اشاره به جنبه بازدارندگی برگزاری دادگاه‌ها به‌صورت علنی و قابل‌انتشار در رسانه‌ها و جدیت در پیگیری موضوع تبدیل اسناد عادی به اسناد رسمی؛ ازجمله مهم‌ترین محور‌های مطرح‌شده از جانب قاضی‌القضات در دیدار با دانشجویان بود.

حضور در گردهمایی روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در کشور‌های همسایه
حضور در گردهمایی روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در کشور‌های همسایه از دیگر جلسات و نشست‌های رئیس دستگاه قضا با گروه‌های مختلف نخبگانی بود؛ در این دیدار که در اواخر آذرماه برگزار شد، با اشاره به موضوع ایرانیان مقیم خارج از کشور گفت: در خارج از کشور ایرانیان زیادی هستند که به وطن خود تعلق‌خاطر داشته و تمایل دارند که به وطن خود بازگشته و در اینجا سرمایه‌گذاری کنند و یا مراودات خود را با زادگاهشان افزایش دهند؛ این امر بسیار سودمند و فاقد ضرر است و حتی آن دسته از افرادی که در خارج از کشور هستند و احیاناً دارای مشکلاتی نیز هستند، اعتقاد ما این است که مشکلاتشان به لحاظ سیاسی، حقوقی و قضایی غیرقابل‌حل نیست.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به کارکرد شورای عالی ایرانیان تصریح کرد: ضروری است اقدامات و کارکرد‌ها و اختیارات شورای عالی ایرانیان تبیین شود. رئیس دستگاه قضا افزود: باید تبیین شود که سیاست‌ها و راهبرد‌های شورای عالی ایرانیان در دهه فعلی دارای چه شاخصه‌ها و مشخصاتی است و این سیاست‌ها و راهبرد‌ها چه تفاوت‌هایی با دهه‌های قبل پیداکرده است.

برگزاری بالغ بر ۱۰ نشست مشترک از جانب رئیس عدلیه با نمایندگان و کمیسیون‌ها و فراکسیون‌های مختلف مجلس
همکاری گسترده با سایر قوا و دستگاه‌ها برای پیشبرد امور و حل مشکلات مردم، یکی از دستورکار‌های اصلی عدلیه در دوره تحول و تعالی است و گواه این امر جلسات مستمر حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای با کمیسیون‌ها و فراکسیون‌های مختلف مجلس است.
طی مدتی که از انتصاب حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای به سمت ریاست دستگاه قضا می‌گذرد، بالغ بر ۱۰ نشست مشترک از جانب وی با نمایندگان و کمیسیون‌ها و فراکسیون‌های مختلف مجلس برگزار گردیده است؛ امری که بیانگر اهتمام رئیس عدلیه به ارتباط مستمر و وثیق با نمایندگان و وکلای ملت در راستای حل مشکلات مردم است.
جلسه مشترک اعضای شورای عالی قضایی با نمایندگان مجلس
روز یکشنبه هفتم آذرماه در آستانه روز مجلس و گرامیداشت آیت‌الله مدرس، جلسه مشترک اعضای شورای عالی قضایی با نمایندگان مجلس برگزار شد. این نشست در راستای سلسله نشست‌های مشترک رئیس قوه قضاییه با فراکسیون‌ها و کمیسیون‌های مختلف مجلس بود.
لزوم حرکت هماهنگ قوا و همیاری مردم برای رفع مشکلات با به‌کارگیری راه‌حل‌های متناسب؛ آمادگی دستگاه قضا برای ارائه لایحه به‌منظور رفع برخی خلأ‌های قانونی؛ ضرورت هم‌اندیشی مجلس و قوه قضاییه برای تسریع در تصویب لوایح حقوقی و قضایی؛ توسعه چشمگیر طرح کاداستر طی ۱۸ ماه اخیر به دلیل تخصیص بودجه مناسب؛ ضرورت تدوین قانون و جرم‌انگاری ترک‌فعل‌های مسئولان؛ مساعدت مجلس به دستگاه قضا در امر کاهش اطاله دادرسی و کوتاه کردن فرایند رسیدگی به پرونده‌های قضایی با کاهش جرم‌انگاری و قضازدایی؛ ضرورت تخصیص بودجه مناسب جهت توسعه رسیدگی‌های الکترونیکی به پرونده‌های قضایی در راستای کاهش هزینه‌های مردم و مراجعان به عدلیه و تخصیص بودجه مناسب به عدلیه برای تجهیز نیروی انسانی و امکانات خود در جهت استیفای حقوق مردم و مراجعان به‌ویژه آن دسته از افراد که از استطاعت مالی برخوردار نیستند؛ این‌ها مواردی بود که حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان نشست مشترک اعضای شورای عالی قضایی با نمایندگان مجلس بر روی آن‌ها تاکید کرد.

نشست با اعضای فراکسیون اصناف مجلس و هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران
رئیس قوه قضاییه روز ۳۰ آبان ماه نیز نشستی با اعضای فراکسیون اصناف مجلس و هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران برگزار کرد.
تاکید بر واگذاری امور به مردم و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی جهت کاهش هزینه‌ها و تسریع در پیشبرد کار‌ها؛ لزوم تبیین ظرفیت‌های اتاق اصناف برای مردم به‌ویژه جوانان؛ حل مسائل و مشکلات مردم و دستگاه‌ها با همکاری صنوف؛ پیشگیری از بسیاری از معضلات که تبدیل به پرونده‌های کیفری و حقوقی می‌شوند با توسعه تشکیلات صنفی؛ طرح اشکالات و انتقادات از قوه قضاییه از ناحیه اصناف برای بهبود عملکرد عدلیه؛ نقش‌آفرینی اصناف در ارتقاء کالا‌های ایرانی؛ ضرورت کمک اصناف به دستگاه‌های ذی‌ربط در مبارزه واقعی و صحیح با قاچاق؛ لزوم همکاری اصناف در نظارت بر بازار؛ نقش اصناف در اصلاح نظام اداری و قضایی به‌ویژه در بخش صدور مجوز‌های کسب‌وکار؛ کمک اصناف به دستگاه قضایی در حل‌وفصل پرونده‌های خاص و کثیرالشاکی و پیشگیری از شکل‌گیری این قبیل پرونده‌ها؛ این‌ها ازجمله محور‌های سخنان حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان نشست با اعضای فراکسیون اصناف مجلس و هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران بود.

نشست با اعضای کمیسیون اصل نود
در روز ۲۳ آبان نیز حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در نشست با اعضای کمیسیون اصل نود مجلس شرکت کرد.
اصلاح نحوه مدیریت امور کشور و کاستن از هزینه‌های اضافی به‌ویژه از ناحیه مسئولان؛ بررسی روش‌های تحقق کامل اصول قانون اساسی ازجمله اصل سوم؛ استمرار روند بررسی و اصلاح وضعیت زندان‌ها و طبقه‌بندی زندانیان؛ ارتقاء نقش نظارتی سازمان بازرسی کل کشور؛ ضرورت اصلاح نظام بانکی کشور؛ اولویت تشدید نظارت‌های درون‌سازمانی در دوره تحول و تعالی؛ حمایت از سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان و رسیدگی به مصادیق روشن ترک‌فعل‌ها؛ ازجمله مهم‌ترین بخش‌های اظهارات رئیس قوه قضاییه در دیدار با اعضای کمیسیون اصل نود مجلس بود.

نشست مشترک رئیس قوه قضاییه و برخی مسئولان عالی قضایی با اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی
شانزدهم آبان ماه، نشست مشترک رئیس قوه قضاییه و برخی مسئولان عالی قضایی با اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس برگزار شد.
تخصصی شدن محاکم و رسیدگی تخصصی به پرونده‌های مختلف و متنوع قضایی؛ تلاش برای کوتاه‌تر کردن فرایند‌های دادرسی برای کاهش هزینه‌های مردم و مراجعان به دستگاه قضایی و افزایش رضایتمندی آن‌ها؛ ضرورت رفع معضل کارشناسی‌ها در پرونده‌های قضایی که ازجمله عوامل اطاله دادرسی است؛ ارتقاء جایگاه کارکنان قضایی؛ مبارزه با همه مظاهر فساد ازجمله فساد‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی؛ لزوم اقدام هماهنگ قوا در پیشگیری از وقوع جرم و ترسیم نقشه راه جامع در برخورد با مفاسد؛ ازجمله تاکیدات حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان جلسه مشترک با اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بود.

جلسه با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان
نشست با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از دیگر جلسات رئیس عدلیه با وکلای ملت بوده است؛ این نشست تخصصی در روز ۹ آبان با حضور هیئت‌رئیسه و اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای برگزار شد.
تاکید بر رفع مشکلات جامعه پزشکی توأمان با توجه به مشکلات مردم با پزشکان و هزینه‌های درمان و بیمه‌ها؛ ضرورت به‌روز‌رسانی قوانین ناظر بر برخورد با تخلفات و تعارض منافع حوزه پزشکی متناسب با شرایط روز و تورم در راستای ایجاد بازدارندگی؛ مساعدت مجلس در زمینه وضع قوانین به‌روز برای رفع معضل کارشناسی‌ها در پرونده‌های قضایی؛ ضرورت فرهنگ‌سازی و تبیین معضلات و آسیب‌های سقط‌جنین و رجحان این موضوع بر وضع قوانین و مجازات سخت در این حوزه و تاکید بر تشکیل کارگروه مشترک میان دستگاه قضا و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برای بررسی و حل گام‌به‌گام مشکلات جامعه پزشکی؛ ازجمله مهم‌ترین مباحث مطرح‌شده از جانب حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان نشست با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بود.

هم‌اندیشی با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس درباره راهکار‌های حل مهم‌ترین مسائل قضایی مرتبط با حوزه اقتصادی
اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی روز ۱۸ مهر برای هم‌اندیشی درباره راهکار‌های حل مهم‌ترین مسائل قضایی مرتبط با حوزه اقتصادی با حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای دیدار و گفتگو کردند.
ضرورت همگرایی تمام قوا برای حمایت از فعالان اقتصادی و تولیدگران و سرمایه‌گذاران؛ مبارزه جدی با فساد، رانت و انحصار که شکاف بین طبقات اجتماعی به وجود می‌آورد؛ استفاده حداکثری از ظرفیت‌های نمایندگان برای احصاء و حل مشکلات مردم؛ لزوم شفافیت قانون برای جلوگیری از ایجاد تفاسیر مختلف از آن؛ لزوم اصلاح قانون مربوط به تغییر کاربری‌ها؛ ضرورت ضابطه‌مند شدن شرکت‌های تعاونی اعتباری و پیشگیری از ایجاد پرونده‌های کثیرالشاکی در این حوزه؛ آسیب‌شناسی جدی فعالیت بانک‌ها و اصلاح قوانین مربوط به بانک مرکزی و نظام بانکداری و مؤسسات اعتباری و اصلاح فرایند ثبت شرکت‌ها برای جلوگیری از کلاهبرداری‌ها و فرار‌های مالیاتی؛ ازجمله محور‌های سخنان حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در نشست هم‌اندیشی با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس بود.

تبادل‌نظر و هم‌اندیشی درباره مهم‌ترین مسائل زنان و خانواده در نشست با اعضای فراکسیون زنان
روز ۲۱ شهریورماه اعضای فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی به‌منظور تبادل‌نظر و هم‌اندیشی درباره مهم‌ترین مسائل زنان و خانواده و راهکار‌های حل مشکلات این حوزه و بهبود خدمات‌رسانی قضایی به زنان با حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای دیدار و گفت‌وگو کردند.
بررسی میزان عملیاتی شدن منشور حقوق و مسئولیت زنان، مصوب سال ۸۳ در شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ توجه به مسائل زندانیان زن خصوصاً مادران زندانی و توجه به اولویت اصلاح و تربیت آن‌ها؛ کاهش جمعیت کیفری زنان با کاهش جرم انگاری؛ لزوم همکاری فراکسیون زنان مجلس برای کاهش اطاله دادرسی؛ تاکید بر حل‌وفصل بسیاری از مسائل حقوقی زنان با روش‌هایی، چون میانجی‌گری و صلح و سازش و حل اختلافات با استفاده از ظرفیت‌های مردمی؛ اولویت فراهم‌سازی زمینه ارائه خدمات به زنان توسط خود زنان؛ استفاده از ظرفیت زنان در فرایند دادرسی در دادسرا‌ها؛ استقلال زندان زنان و اداره همه امور آن توسط زنان؛ درخواست از نمایندگان زن مجلس برای کمک به قوه قضاییه جهت شناسایی و حل گام‌به‌گام مشکلات حقوقی زنان؛ ضرورت تعامل و ارتباط بیشتر اعضای فراکسیون زنان مجلس با معاونت‌های حقوقی و اجتماعی قوه قضاییه جهت ارائه راهکار برای بازنگری و اصلاح قوانین مربوط به حوزه زنان و خانواده ازجمله رفع مشکلات مربوط به مهریه، نفقه، حضانت و ولایت و لزوم فرهنگ‌سازی جهت تغییر نگرش به جایگاه زنان خانه‌دار؛ از مهم‌ترین محور‌های سخنان و تاکیدات حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان نشست هم‌اندیشی با اعضای فراکسیون زنان مجلس بود.

نشست با اعضای کمیسیون اجتماعی
در روز ۱۵ شهریور نیز اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به‌منظور تبادل‌نظر و هم‌اندیشی درباره تقویت همکاری این کمیسیون با دستگاه قضا و راه‌های کاهش مشکلات مردم و بهبود خدمات‌رسانی قضایی با حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای دیدار و گفتگو کردند.
ضرورت توجه ویژه کمیسیون اجتماعی مجلس به محرومان و مظلومان؛ تاکید بر گره‌گشایی از کار مردم و امیدبخشیدن به جامعه و جلوگیری از مخدوش شدن استقلال و آزادی‌های مشروع و امنیت و عزت مردم؛ تأکید بر لزوم بازنگری و تغییر برخی قوانین و رفتار‌ها به نفع زنان؛ ضرورت تدبیر برای جلوگیری از افزایش طلاق و تبعات ناشی از آن؛ درخواست از نمایندگان مجلس برای کمک به دستگاه قضایی جهت انتخاب بهترین روش برخورد و ریشه‌کنی فساد و مقابله با مفاسد بدون ایجاد خلل در روند سرمایه‌گذاری و تولید؛ ضرورت جامع‌نگری در تدابیر و برنامه‌ریزی‌ها در حوزه‌های مختلف به‌ویژه در حوزه‌های مرتبط با سلامت مردم و رونق تولید و اشتغال؛ ضرورت ایجاد سازوکاری برای اداره اموال یک محکوم که مرتکب فساد اقتصادی و غارت بیت‌المال شده است و تدوین دستورالعملی در این زمینه؛ تأثیر مشارکت نمایندگان مجلس در آسیب‌شناسی و حل‌وفصل معضلات ناشی از پرونده‌های کثیرالشاکی؛ عدم تناسب تجهیزات، امکانات و نیروی انسانی دستگاه قضایی با تنوع و گستردگی مأموریت‌ها و درخواست از نمایندگان مجلس برای رفع این مشکل با اختصاص بودجه موردنیاز؛ دعوت رؤسای دادگستری‌ها از نمایندگان مجلس برای حضور در مراجع قضایی و آشنا شدن آن‌ها با روند برگزاری دادگاه‌ها؛ نقش نمایندگان مجلس در به صلح و سازش کشاندن دعاوی و اهتمام به بهبود وضعیت زندان‌ها و تقویت رویکرد اصلاح و تربیت زندانیان؛ ازجمله مهم‌ترین سخنان و تاکیدات حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در نشست هم‌اندیشی با اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس بود.

تبادل‌نظر و هم‌اندیشی درباره تقویت همکاری کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با دستگاه قضا
در روز ۱۴ شهریور نیز اعضای هیأت رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی به‌منظور تبادل‌نظر و هم‌اندیشی درباره تقویت همکاری این کمیسیون با دستگاه قضا و راه‌های کاهش مشکلات مردم و بهبود خدمات‌رسانی قضایی با حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای دیدار و گفت‌وگو کردند.
تاکید بر برگزاری جلسات مستمر میان مسئولان قضایی و نمایندگان مجلس برای رفع مشکلات مردم و افزایش سرمایه اجتماعی نظام از این طریق؛ دستور به رؤسای کل دادگستری‌ها برای احصاء مشکلات و مسائل خاص مناطق مختلف کشور در جریان نشست‌های مشترک با نمایندگان مجلس و مسئولان عالی هر استان؛ تاکید بر نقش نمایندگان مجلس در پیشگیری از وقوع جرم و ضرورت ایفای نقش فعال‌تر از سوی آن‌ها در این زمینه؛ درخواست از نمایندگان مجلس برای گزارش مصادیق ترک فعل‌های کلان جهت طرح در نشست سران قوا؛ نقش نمایندگان مجلس در کمک به دستگاه قضا برای آسیب‌شناسی شکل‌گیری پرونده‌های کثیرالشاکی و پیشگیری از وقوع موارد مشابه؛ ضرورت ایجاد سازوکاری برای شکل‌گیری ارتباط گسترده‌تر میان قوای قضاییه و مقننه؛ لزوم استفاده از ظرفیت‌های مردمی برای به صلح و سازش کشاندن دعاوی و ضرورت ارتقاء و به‌روزرسانی قانون مجازات اخلالگران اقتصادی؛ ازجمله مهم‌ترین سخنان و تاکیدات حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در نشست تبادل‌نظر و هم‌اندیشی با هیأت رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس بود.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *