علیدوستی: فضای مجازی دشمن اصلی مطالعه کتاب شده است

15:06 - 29 آذر 1400
کد خبر: ۷۸۳۲۰۸
یک نویسنده کتاب گفت: بخش اعظم جمعیت کشور بیشترین زمان خود را با فضای مجازی فضای و الکترونیکی اختصاص داده اند لذا زمان کوتاهی را به مطالعه کتاب اختصاص داده اند، آن‌ها بر این عقیده هستند که با خواندن مطالب کوتاه در این فضا بخش زیادی از اطلاعات را به دست می‌آورند.

حمید علیدوستی شهرکی در گفت‌وگو با  پیرامون افزایش سرانه مطالعه گفت: کتاب همواره به عنوان منبعی برای علم و آگاهی شناخته می‌شود لذا وجود این کالای ارزشمند فرهنگی برای همگان مهم و قابل استفاده و توجه بوده، اما در سال‌های اخیر با افزایش قیمت روبرو شده و این امر زمینه را برای فاصله گرفتن جامعه از کتاب فراهم کرده است.

وی در همین راستا ادامه داد: منابعی برای استفاده عموم از کتاب وجود دارد، کتابخانه‌ها از جمله ارزشمند‌ترین کانون‌های فرهنگی هستند، زیرا منبع تغذیه هنرمندان و نویسندگان همچنین عامه مردم محسوب می‌شوند در چنین شرایطی می‌توان با اتکا به کتابخانه‌ها نیاز اطلاعاتی خود را بر آورده کنیم.

علیدوستی در مورد میزان فروش کتاب در طی ماه‌های اخیر ابراز کرد: اگرچه به علت شیوع بیماری کرونا نمایشگاه کتاب تهران برگزار نشد و ناشران ضرر‌های بسیاری را متحمل شدند، اما حضور آنان در فضای مجازی زمینه برای فروش قابل توجه کتاب‌ها را فراهم کرد، این نقطه عطفی بود که مسیر جدیدی پیش روی ناشر و مخاطب قرار داد.

علیدوستی: کتابخانه‌ها اصلی‌ترین منابع تغذیه افکار جامعه هستند/ضرورت توسعه فرهنگ کتابخوانی

وی نقش تبلیغات را در افزایش سرانه مطالعه مهم دانست و ابراز کرد: تبلیغات همواره عاملی موثر در دیده شدن کتاب‌ها بوده و هست، بسیاری از کتاب‌ها که طی این مدت خریداری شدند توسط تبلیغات به جامعه معرفی شده و مخاطبان آنان را خریداری کردند در این میان نقش ناشران بسیار مهم و پررنگ است ناشران توانمند همواره به دنبال کتاب‌های خوب هستند آنان کتاب‌های خوب را با تبلیغات به جامعه معرفی می‌کنند و در این مسیر موفق عمل می‌کنند از سوی دیگر هرچه خرید کتاب افزایش داشته باشد ناشر نیز به سود بیشتری دست می‌یابد.

نویسنده کتاب «پرشکن» لزوم توجه به برنامه‌های تبلغاتی برای افزایش سرانه مطالعه را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: عدم وجود رویکرد مناسب در بین نهادهای مسئولی همانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى و یا صدا و سیما همچنین حوزه هنری آسیب بشمار می‌رود، متاسفانه هیچگونه برنامه اجرایی پیرامون معرفی کتاب‌ها در جهت افزایش سرانه مطالعه دید نمی‌شود و آنچه بیان شده در حد شعار بوده، ما به عزمی جدی برای تبلیغ و معرفی کتاب‌های منتشر شده و با کیفیت نیاز داریم. این امکان وجود دارد که با برنامه ریزی مناسب اسپانسر‌هایی را برای تولید معرفی کتاب‌ها در نظر بگیریم.

وی در همین راستا اظهار کرد: بخش اعظم جمعیت کشور بیشترین زمان خود را با فضای مجازی فضای و الکترونیکی اختصاص داده‌اند لذا زمان کوتاهی را به مطالعه کتاب اختصاص داده اند، آن‌ها بر این عقیده هستند که با خواندن مطالب کوتاه در این فضا بخش زیادی از اطلاعات را به دست می‌آورند اما باید در نظر داشت که مطالعه در فضای مجازی هرگز جذابتر و ارزشمند‌تر از کتاب‌های فیزیک نیست در عین حال در میان کتاب‌های الکترونیکی هم کتاب خوب وجود دارد با کمک کتاب‌های کاغذی و ایبوک می‌توانیم فرهنگ کتاب و کتابخوانی را توسعه بدهیم. البته باید الگوبرداری‌های جدیدی شود و سیاست‌های جدیدی را جایگزین سیاست‌های قبلی در زمینه کتاب و کتابخوانی کنیم.

علیدوستی پیرامون خطر فضای مجازی برا جمعه خاطرنشان کرد: گذراندن اوقات فراغت در فضای مجازی کاری نادرست است، زیرا نه تنها بر اطلاعات ما افزوده نمی‌شود بلکه چنانچه فرهنگ درست استفاده کردن در آن را نداشته باشیم با مشکلات متعددی روبرو خواهیم شد لذا پناه بردن به کتاب و دوری کردن از فضای مجازی بهترین رویکردی خواهد بود که می‌توان آن را در پیش گرفت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *