نان خشک گران‌تر از نان تازه؛ سود ۲ برابری نان خشک

9:01 - 28 مهر 1400
کد خبر: ۷۶۷۵۵۸
خبر‌ها حاکی از آن است که برخی از نانوایی‌ها نان را می‌پزند، اما نمی‌فروشند و می‌گذارند بیات و خشک شود و سپس آن را با کیلویی ۳ هزار و ۴۰۰ تومان سود بیشتر به دامداری‌ها می‌فروشند!

- روزنامه خراسان نوشت: این روز‌ها قوت غالب مردم نان است؛ همان که از قدیم الایام برکت سفره‌ها و خانه‌ها بوده و مادربزرگ‌های ما برای پختش حتی وضو می‌گرفتند. اما اگر در تهیه و تأمین این برکت سفره، کوچک‌ترین مشکلی ایجاد شود به طور قطع تأثیری غیرقابل جبران بر زندگی عادی مردم می‌گذارد، چون در این روزگار وانفسای گرانی اقلام مختلف، نان تنها جان پناه سفره‌های ایرانی هاست. با این حال، خبر‌ها حاکی از آن است که برخی از نانوایی‌ها نان را می‌پزند، اما نمی‌فروشند و می‌گذارند بیات و خشک شود و سپس آن را با کیلویی ۳ هزار و ۴۰۰ تومان سود بیشتر به دامداری‌ها می‌فروشند!

سود فروش نان خشک!

برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی از فروش نان به عنوان خوراک دام خبر داده اند؛ اتفاقی که در
ماه‌های اخیر با توجه به گرانی نهاده‌های دامی دایما مورد توجه بوده است، اما چرا نانوایی‌ها حاضر به این کار هستند؟ با توجه به قیمت نان هم اکنون قیمت هر کیلو نان پخته شده با آرد دولتی کیلویی ۳ هزار و ۶۰۰ تومان تمام می‌شود در حالی که قیمت نان خشک کیلویی ۷ هزار تومان است. با یک محاسبه ساده می‌شود فهمید که به راحتی با خشک کردن نان و نفروختن آن، نانوایی می‌تواند هر نان را به قیمت دو برابر به فروش برساند.

دلیل فروش نان به صورت خشک

پیش از این مجتبی عالی، مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور در تیرماه از افزایش مصرف نان خشک در دامداری‌ها خبر داده و به باشگاه خبرنگاران گفته بود: «در شرایط کنونی سامانه بازارگاه، نهاده تخصیص نمی‌دهد یا حداکثر ۱۰ درصد نیاز دامدار را تامین می‌کند که جواب گوی چند روز نیاز تولید کننده است، بنابراین دامدار مجبور به تامین نهاده از بازار آزاد با نرخ‌های بالاست و با توجه به نرخ بالای نهاده در بازار سیاه، دامداران مجبور هستند تا به واحد‌های نانوایی سفارش نان خشک بدهند یا کاه که تاثیر منفی در تغذیه دام دارد، مصرف کنند.»

عواقب این کار

اشتباهاتی که پیش از این طی سال‌های اخیر در زمینه قیمت گذاری‌ها و خرید‌های تضمینی به صورت زنجیره وار انجام شده، آسیب‌های فراوانی را به صنعت نان وارد کرده است، از یک سو با عملکرد ضعیف در خرید تضمینی گندم از کشاورزان، آن‌ها را نسبت به کشت جدید بی میل کرده و از سوی دیگر با مدیریت نادرست در تامین نهاده‌های دامی که قیمت این محصولات را هم بالا برده، سبب شده که فروشندگان بذر، بذری را که می‌تواند در نهایت به آرد و نان تبدیل شود به دامداران بفروشند تا خوراک دام‌ها شود و به دلیل به صرفه نبودن خرید نهاده‌های دامی، دامداران هم به خرید نانی که می‌تواند خوراک مردم باشد، رو می‌آورند؛ رویه‌ای که ضرر آن مستقیما متوجه نانوایان و مردم است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *