تقویم تاریخ؛ از شهادت آیت الله اشرفی اصفهانی تا روز جهانی نابینایان

9:30 - 23 مهر 1400
کد خبر: ۷۶۶۱۵۹
امروز، جمعه بیست و سوم مهر سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، برابر با هشتم ربیع الاول سال ۱۴۴۳ هجری قمری و مطابق با پانزدهم اکتبر سال ۲۰۲۱ میلادی است.

_ خبرگزاری صدا و سیما نوشت: مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (بیست و سوم مهر) به شرح زیر است:

روز شهادت آیت الله اشرفی اصفهانی

۳۹ سال پیش درچنین روزی، بیست و سوم مهر سال ۱۳۶۱ هجری شمسی آیت الله «عطاء الله اشرفی اصفهانی» نماینده امام خمینی (ره) و امام جمعه کرمانشاه ـ از شهر‌های غربی ایران ـ در محراب عبادت به دست عوامل گروهک تروریستی منافقین به شهادت رسید.

آیت الله اشرفی اصفهانی در روند شکل گیری و رشد انقلاب اسلامی، رهبری و هدایت مردم کرمانشاه را در جریان مبارزه علیه رژیم شاه، به عهده داشت و به همین دلیل بار‌ها بازداشت و زندانی شد. این عالم والامقام پس از پیروزی انقلاب اسلامی به فرمان حضرت امام خمینی (ره) به عنوان امام جمعه کرمانشاه منصوب شد و در چنین روزی، هنگام اقامه نماز جمعه، در محراب عبادت به دست دشمنان اسلام به شهادت رسید. پس از شهادت آیت الله اشرفی اصفهانی، حضرت امام خمینی (ره) در مورد او فرمود: مرحوم شهید بزرگوار حاج آقا عطاء الله اشرفی را در این مدت طولانی به صفای نفس و آرامش روح و اطمینان قلب و خالی از هوا‌های نفسانی و جامع علم مفید و عمل صالح می‌شناسم.

تقویم تاریخ؛ از شهادت آیت الله اشرفی اصفهانی تا روز جهانی نابینایان

شهادت امام حسن عسکری (ع) و روز ولایت امام زمان (عج)

۱۱۸۳ سال پیش در چنین روزی، هشتم ربیع الاول سال ۲۶۰ هجری قمری حضرت امام «حسن عسکری» (ع) از نوادگان پاک رسول اکرم (ص) در شهر سامرا واقع در مرکز عراق، به شهادت رسید.

امام حسن عسکری (ع) درسال ۲۳۲ هجری قمری درشهر مدینه متولد شد. پدر گرامیش حضرت امام هادی (ع) از نوادگان پیامبر، آراسته به بهترین کمالات و فضایل انسانی بود و مادر آن بزرگوار، زنی دانشمند و با فضیلت و خیرخواه بود. آن امام بزرگوار، پس از شهادت پدر، رهبری و زعامت دینی مسلمانان را به عهده گرفت. دوران امامت ایشان به علت تولد امام موعود حضرت مهدی (عج)، دوران بسیار دشوار و حساسی بود، زیرا ماموران حکومت عباسی کاملا مراقب بودند تا چنین فرزندی را درصورت تولد، از بین ببرند. اما حضرت مهدی (عج) با عنایت و لطف خداوند به دنیا آمد و پس از شهادت پدر، از دیده‌ها غایب شد تا به امر و اراده خداوند در آینده‌ای که تنها خدا به زمان آن آگاه است، ظهور کند و بساط شرک و ستم را از پهنه گیتی برچیند. امام حسن عسکری (ع) در مکتب علم و دانش خود اندیشمندان با فضیلتی را تربیت نمود که هر کدام با بجای گذاردن آثار مکتوب در زمینه‌های گوناگون علوم اسلامی، گام‌های موثری را در جهت رشد و اعتلای معارف اسلامی برداشتند. سرانجام در چنین روزی امام حسن عسکری (ع) به وسیله زهر مسموم شد و به شهادت رسید. ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت آن امام بزرگوار، دو نکته پند آموز را از آن حضرت نقل می‌کنیم: «دو خصلت از همه خصلت‌ها برترند، یکی ایمان به خدا و دیگری نفع رساندن به برادران» «شما را به پرهیزکاری و پاکدامنی در دینتان و به راستی در گفتار و ادای امانت سفارش می‌کنم.»

تقویم تاریخ؛ از شهادت آیت الله اشرفی اصفهانی تا روز جهانی نابینایان

روز جهانی نابینایان

۱۵ اکتبر، روز جهانی نابینایان (عصای سفید) است. توجه به ایمنی نابینایان و رعایت حقوق اجتماعی آنان، همواره مورد توجه مردم خیراندیش و مجامع بین‏ المللی بوده و هست و هر از چندگاه، ضرورت توجه به نابینایان در طیف گسترده‏ای مطرح می ‏شود.

در سال ۱۹۵۰ م، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد، یونسکو، و شورای جهانی نابینایان در جلسه‏‌ای مشترک، قانون عصای سفید را بررسی و تصویب نمودند و روز ۱۵ اکتبر را روز جهانی عصای سفید یا روز جهانی ایمنی نابینایان اعلام کردند. قانون عصای سفید، تصویری جدید از نابینایان را در جامعه ترسیم کرده و از افراد نابینا می‏خواهد که به منظور حمایت از منافع خود، از تمام مفاد این قانون مطلع باشند. حق استفاده از کلیه امکانات رفاهی معمول در جامعه توسط نابینایان، تشویق نابینایان به مشارکت در امور دولتی و اشتغال توسط دولت و رعایت کامل حقوق نابینایان به هنگام عبور و مرور توسط رانندگان وسایل نقلیه از جمله مفاد این قانون می ‏باشند.

تقویم تاریخ؛ از شهادت آیت الله اشرفی اصفهانی تا روز جهانی نابینایان

استقلال بوسنی و هرزگوین از یوگسلاوی

۳۰ سال پیش در چنین روزی برابر با پانزدهم اکتبر ۱۹۹۱ میلادی بوسنی و هرزگوین از یوگسلاوی اعلام استقلال کرد.

جمهوری بوسنی و هرزگوین در جنوب اروپا و در همسایگی کشور‌های کرواسی و یوگسلاوی و بر کرانه دریای آدریاتیک واقع است. پس از پایان جنگ جهانی دوم، بوسنی و هرزگوین ضمیمه کشور یوگسلاوی گردید. تا این‏که این جمهوری به دنبال منازعات دنباله دار استقلال ‏طلبانه، به همراه کشور‌های صربستان، کرواسی و اسلوونی و... از یوگسلاوی تجزیه و مستقل شد. در ۱۵ اکتبر ۱۹۹۱ م مجلس ملی بوسنی و هرزگوین اعلامیه ‏ای صادر نمود و طی آن استقلال این کشور را اعلام داشت و در پی آن در ژانویه سال ۱۹۹۲ م به طور رسمی از جمهوری فدرال یوگسلاوی خارج گردید. در پی آن و در طی رفراندوم اول مارس ۱۹۹۲ م، مسلمانان با ۹۹/۴ درصد آراء، رأی به استقلال میهن خود دادند و در هفتم آوریل همان سال جامعه اروپا استقلال بوسنی را به رسمیت شناخت. این در حالی بود که صرب ‏های بوسنی علاقه‏‌مند بودند تا همچنان در جمهوری فدرال یوگسلاوی باقی بمانند. از این‏رو، پس از استقلال بوسنی، جنگ ‏های داخلی بین نیرو‌های مسلمان و صرب آغاز گشت و باعث کشتار وسیع و ویرانی‏‌های فراوانی گردید. این جنگ ‏ها سرانجام با امضای قرارداد صلح دِیتون در سال‏های ۱۹۹۵ م به پایان رسید و کشور به آرامش دست یافت.

تقویم تاریخ؛ از شهادت آیت الله اشرفی اصفهانی تا روز جهانی نابینایان

درگذشت نیچه، فیلسوف آلمانی

۱۷۷ سال پیش، در روز پانزدهم اکتبر سال ۱۸۴۴ میلادی «فردریک ویلهلم نیچه» (Friedrich Wilhelm Nietzsche)، فیلسوف آلمانی متولد شد. وی پس از پایان تحصیلات، در دانشگاه بال به تدریس پرداخت. او با ادیان و اصول اخلاقی مخالفت می‌ورزید و در فلسفه خود به «ابر مرد» معتقد بود. به نظر نیچه ابرمرد، حاصل اراده انسان و از همه خوبی‌ها و بدی‌ها برتر است. از آثار او می‌توان «چنین گفت زرتشت»، «پیدایش تراژدی» و «ورای خوب و بد» را نام برد. نیچه در اواخر عمر تعادل فکری خود را از دست داد و در سال ۱۹۰۰ درگذشت.

تقویم تاریخ؛ از شهادت آیت الله اشرفی اصفهانی تا روز جهانی نابینایان



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *