صعود یک پله‌ای ایران در اوپک

9:33 - 03 بهمن 1401
کد خبر: ۴۶۰۶۱۸۴
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
بر اساس آمارهای منتشر شده ایران از جایگاه پنجم تولیدکنندگان نفت اوپک توانسته است با یک پله صعود به جایگاه چهارم دست یابد.

خبرگزاری میزان _ در حالی که بازارهای جهانی نفت خام با چشم‌انداز تحریم‌ها علیه روسیه تحت فشار است، روند رو به افزایش صادرات نفت خام ایران تهران برای بازار نفت که با چشم‌انداز تحریم‌ها علیه نفت روسیه زیر فشار است، تسلی‌بخش خواهد بود. 

برآوردها حاکی از آن است که بخش عمده‌ای از محموله‌های نفت خام ایران به مقصد چین بارگیری می‌شوند.

بر اساس داده‌های مؤسسه‌های ورتکسا و کپلر، 2 شرکت معروف تحلیلی آمارهای کشتیرانی و حمل محموله‌های نفت خام، صادرات نفت خام در نوامبر سال ۲۰۲۲ میلادی به حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه و در ماه دسامبر هم به بالاترین سطح در ۴ سال گذشته رسید.

مؤسسه مشاوره انرژی فکتس گلوبال انرژی (FGE)، پیش‌بینی کرد که فروش محموله‌های نفت خام و فرآورده‌های نفتی ایران در سال ۲۰۲۳ میلادی روزانه تا ۲۰۰ هزار بشکه افزایش می‌یابد.

این جهش در حالی رخ داده است که تحریم‌ها علیه مسکو، عرضه نفت از سوی این تولیدکننده کلیدی بازار را با چالش روبه‌رو خواهد کرد.

این شرایط برای آمریکا و متحدانش که خواهان قیمت‌های پایین نفت هستند و در عین حال سعی در محدود کردن صادرات نفت ایران با هدف فشار بر تهران دارند، پیچیده است.

به گزارش بلومبرگ، چند بازرگان نفتی بر این باورند که ایالات متحده آمریکا از تداوم افزایش فروش محموله‌های نفت خام ایران تا زمانی که به ثبات قیمت نفت کمک می‌کند، خرسند است.

ویتول اعلام کرده است که احتمال دارد واشنگتن اجازه دهد نفت خام ایران حتی بدون حصول توافق هسته‌ای افزایش یابد.

ارقام اداره گمرک چین نشان می‌دهد مقدار خرید محموله‌های نفت خام این کشور آسیایی از سوی ایران در ماه دسامبر ۲۰۲۲ رکوردی تازه ثبت کرده است.

به گزارش شانا، آرمن عزیزان، تحلیلگر ورتکسا در گزارشی اعلام کرد واردات نفت خام چین از ایران در آخرین ماه سال ۲۰۲۲ میلادی رکوردی تازه ثبت کرد.

صعود ایران به جایگاه چهارم در اوپک

آژانس بین‌المللی پول تولید نفت ایران در آخرین ماه ۲۰۲۲ را ۲.۷۲ میلیون بشکه در روز اعلام کرد و از صعود ایران به جایگاه چهارم بزرگ‌ترین تولیدکنندگان اوپک خبر داد.

ایران که در پی تحریم‌های غیرقانونی آمریکا با کاهش قابل توجه تولید نفت مواجه شده و از دومین تولیدکننده بزرگ اوپک به جایگاه پنجم نزول کرده بود.

عربستان با تولید روزانه ۱۰.۴۸ میلیون بشکه نفت بزرگ‌ترین تولیدکننده اوپک در دسامبر ۲۰۱۲ بوده و پس از این کشور، عراق با ۴.۴۵ میلیون بشکه در روز در رتبه دوم و امارات با ۳.۲۳ میلیون بشکه در روز در رتبه سوم قرار گرفته‌اند.

انتهای پیام/


برچسب ها: نفت اوپک

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *