۲۰ هزار مدرسه مروج سلامت در کشور فعالیت می‌کنند

17:11 - 03 مهر 1397
کد خبر: ۴۵۴۹۸۴
دسته بندی: جامعه ، عمومی
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به وجود ۲۰ هزار مدرسه مروج سلامت، گفت: این مدارس از نظر کیفی، ستاره می‌گیرند و در حال حاضر، ۱۴ درصد مدارس کشور در زمینه مروج ‏سلامت بودن، پنج ستاره هستند. ‏

۲۰ هزار مدرسه مروج سلامت در کشور فعالیت می‌کنند

به گزارش گروه جامعه ، سیدحامد برکاتی با بیان اینکه دوره نوجوانی دوره گذار از کودکی به جوانی است، اظهار داشت: بسیاری از رفتار‌های اجتماعی و رفتار‌های موثر بر سلامت فرد در دوره نوجوانی شکل می‌گیرد.

وی تاکید کرد: رفتار‌های تغذیه‌ای و فعالیت‌های ورزشی در سنین نوجوانی، تاثیر مستقیمی بر سلامت در دوران سالمندی دارد.

برکاتی با اشاره به ارزیابی ۹۰ درصد سلامت کودکان در زمان ورود به مدرسه، گفت: در مقاطع تحصیلی چهارم، هفتم و دهم هم، ارزیابی سلامت دانش آموزان مثل شنوایی سنجی، بینایی سنجی، قلب و عروق، چاقی و اضافه وزن و سلامت روان انجام می‌شود.

وی افزود: طبق ارزیابی‌های صورت گرفته، ۵۶ درصد دانش آموزان مبتلا به عیوب انکساری چشم، ۱.۵ درصد دچار انحنا ستون فقرات، ۳ درصد اختلالات رفتاری، ۹ درصد چاقی و ۱۳ درصد از دانش آموزان اضافه وزن دارند.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه ۴۲ درصد از دانش آموزان کشور در هفته صبحانه می‌خورند، افزود: ۱۲.۷ درصد از دانش آموزان در هیچ کدام از روز‌های هفته صبحانه نمی‌خورند.

برکاتی افزود: همچنین در ۶ درصد از دانش آموزان، پدر و در ۵ درصد آنان، برادر و خواهرشان مصرف قلیان دارند و تنها ۱۶ درصد دانش آموزان به مدت ۳۰ دقیقه فعالیت فیزیکی و ورزشی دارند.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ۱۱ درصد از دانش آموزان روزانه از چیپس و پفک استفاده می‌کنند، گفت: تنها ۶۰ درصد از دانش آموزان حداقل یکبار در روز، میوه مصرف می‌کنند و ۲۴ درصد از دانش آموزان هفته‌ای یکبار سوسیس، کالباس و پیتزا مصرف می‌کنند.

وی در ادامه با اشاره به تدوین ۲ بسته پزشک و غیر پزشک در برنامه تحول سلامت و ارائه خدمات سلامت از طریق این بسته‌ها به دانش آموزان، اظهار داشت: این بسته‌ها شامل برنامه مشارکت اولیا و مربیان در سلامت دانش آموزان، ارتقای فعالیت فیزیکی، تغذیه مناسب، ارزیابی‌های دوره‌ای سلامت و بررسی و مداخله در سلامت روان، سلامت محیط مدرسه و سلامت کارکنان مدارس است.

برکاتی با اشاره به وجود ۲۰ هزار مدرسه مروج سلامت، گفت: در سال ۹۰، تعداد مدارس مروج سلامت، ۱۱ هزار و ۶۰۰ و در دوسال گذشته ۱۹ هزار است و در حال حاضر، تعداد مدارس مروج سلامت به بیش از ۲۰ هزار رسیده است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، افزود: این مدارس از نظر کیفی ستاره می‌گیرند و در حال حاضر، ۱۴ درصد مدارس کشور در زمینه مروج ‏سلامت بودن، پنج ستاره هستند. ‏

وی در ادامه، درباره انجام واکسیناسیون در مدارس، گفت: تمام کودکان مراجعه کننده برای ورود به مدارس، ۱۰۰ درصد تکمیل واکسیناسیون می‌شوند و ۹۸.۸ درصد دانش آموزان کشور واکسیناسیون توامان را دریافت کرده اند. ‏

برکاتی با بیان اینکه در حال حاضر، یک میلیون و ۷۵۰ هزار سفیر سلامت دانش آموزی در کشور وجود دارد، افزود: سفیر سلامت با ۱۰ دانش آموز دیگر ارتباط دارد و مبانی بهداشتی و سلامت به او آموزش داده می‌شود تا در آموزش مشارکت داشته باشد.

 

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در ادامه، یکی از مهمترین برنامه‌های وزارت بهداشت را بحث سلامت بلوغ دانش آموزان بیان کرد و تاکید کرد: برنامه سلامت بر محور بلوغ نوجوانان خانواده تاکید داشته و در این راستا بیشتر مادران دانش آموزان توانمند می‌شوند تا دانش آموز با حداقل تنش، این مرحله را طی کند.

وی در زمینه تعذیه سالم، گفت: کالا‌های آسیب رسان به سلامت مثل چیپس و پفک با کمک وزارت آموزش و پرورش از ‏بوفه‌ها جمع آوری شد. این بحث در سال جاری همچنان دنبال می‌شود، چراکه تغذیه مناسب دانش آموزان یکی از مهمترین دغدغه‌های وزارت ‏بهداشت است. ‏

برکاتی درباره توجه به سلامت روان ‏دانش آموزان، گفت: مواردی که سال گذشته تحصیلی در برخی مدارس اتفاق ‏افتاد، موارد خاص است که باید بررسی شود.

وی افزود: برای مدیریت این موضوع، برنامه ملی سلامت روان در سنین ‏نوجوانی نیز، ادغام شده است و اختلالات شایع این گروه سنی با سوالات ساده‌ای توسط بهورز و مراقبین سلامت و مربی بهداشت ‏غربالگری می‌شود و براساس عارضه‌ای که ممکن است دانش آموز داشته باشد، بررسی می‌شود. ‏

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره سلامت کارکنان مدارس خاطرنشان کرد: ارزیابی و مدیریت سلامت کارکنان در دستور کار است و سلامت روان به عنوان یکی از اجزای آن ‏محسوب می‌شود. موارد خاصی در سال‌های گذشته اتفاق افتاده که جزو آسیب‌های اجتماعی است. در این راستا برنامه‌هایی تدوین شده و ‏برنامه‌های وزارت بهداشت در سطح کشور و مناطق آسیب خیز اجرا می‌شود. ‏



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *