رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

کارگروه پایش میدانی آسیب های اجتماعی محلات هدف شهرستان بیرجند تشکیل شد

14:15 - 27 مرداد 1401
کد خبر: ۴۴۰۵۳۳۱
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
اولین جلسه کمیته میدانی کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی و بافت های ناکارآمد شهری بیرجند بعد از دوسال وقفه در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تشکیل شد.

خبرگزاری میزان-حجت الاسلام یدالله وحدانی نیا در این جلسه ضمن ابراز خرسندی از تشکیل این کمیته بعد از تعطیلی بیش از دوساله گفت: کشورمان به عنوان کشور در حال توسعه، شاهد تغییرات و گذر به تحولاتی که به تبع آن آسیب هایی نیز وجود دارد و استان خراسان جنوبی علاوه بر آن به لحاظ هم مرز بودن با کشور افغانستان و کانال قاچاق موادمخدر در معرض خطر است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ادامه داد: آنچه از مسائل و آسیب های اجتماعی در مرکز استان و شهرستان ها به چشم می آید و گلایه مندی هایی را نیز بدنبال دارد زیبنده استان نیست و جزیره ای عمل کردن دستگاه ها اثربخشی چندانی نداشته است.

وی عنوان کرد: در گذشته تیم پایش میدانی با مدیریت فرمانداری بیرجند فعال بود اما متاسفانه به دلایلی شد و اکنون بعد از بیش از دوسال مجدد جلسه ای با محوریت فرمانداری بیرجند تشکیل دادیم تا با حضور نماینده دادستان و دستگاه های اجرایی شهرستان بیرجند تیم پایش میدانی آسیب های اجتماعی محلات هدف شهرستان بیرجند شروع به کار کند.

حسین حسن پور در این جلسه گفت: در راستای تکالیف ذاتی دفتر امور اجتماعی و فرهنگی، اقداماتی در کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی صورت می گیرد از جمله کارگروه اجتماعی و فرهنگی، گروه های کاری چهارگانه و هیئت اندیشه ورز که در قالب ها و شکل های مختلف به مسائل و آسیب های اجتماعی سطح استان می پردازند.

معاون دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اظهار کرد: طبق آسیب شناسی صورت گرفته با هدف اثرگذاری و هوشمند سازی اقدامات، ایرادات ساختاری در سطح استان شناسایی کرده ایم که یکی از این آسیب ها عدم وجود شبکه سازی و موازی کاری بین متولیان امر است.

وی از ایجاد دبیرخانه مرکزی آسیب های اجتماعی در دفتر امور اجتماعی استانداری به منظور تقسیم بندی و ساماندهی آسیب ها در حوزه مختلف زندانیان، کودکان، زنان سرپرست خانوار، موادمخدر، معلولیت، فقر مطلق و… خبر داد و افزود: هریک از دستگاه های اجرایی باید دبیرخانه مرتبط را تشکیل داده و گزارش اقدامات را برای جذب اعتبارات لازم از مرکز ارائه دهند.

وی ضمن اشاره به ایجاد کمیته رسیدگی به وضعیت آسیب دیدگان خاص اجتماعی برای ارائه خدمات و کمک های مؤثر به آنان در آینده ای نزدیک گفت: گام نخست تحقق توسعه اجتماعی، مسئولیت پذیری اجتماعی است و باید ضمن بهره مندی از ظرفیت سمن ها، خیریه ها و گروه های جهادی، با تقویت مطالبه گری به توسعه مطلوب دست یافت.

محمدرضا بیجاری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری بیرجند هم ضمن بیان عدم فرهنگ سازی نحوه مواجهه مناسب با آسیب های اجتماعی اعم از زباله گردی، کودک کار و… اظهار کرد: بازخورد آسیب های اجتماعی به جامعه غیرقابل انکار است و باید ضمن رفع عوامل آسیب زا، رعایت عدالت در ارائه خدمات به تمام اقشار جامعه از جمله اقشار آسیب دیده را نیز داشته باشیم که به صرف اعتیاد یا کودک کار بودن از خدمات اجتماعی محروم نشده و یا با برخورد نامناسب مواجه نشوند تا آسیب ها ادامه پیدا نکند.

گفتنی است همگرایی و همکاری دستگاه های اجرایی مطابق با شرح وظایف مرتبط، ایجاد سند کاهش آسیب در مساجد استان با وجود فعال بودن 15 نهاد اجرایی در مساجد، تشویق خیران به ثبت وقفیات در زمینه کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی، حمایت و پشتیبانی از برخورد شهرداری با پاتوق های محلات که منشأ آسیب های اجتماعی شده است، نظارت و مدیریت میراث فرهنگی، اوقاف و شهرداری بر املاک مخروبه و متروکه مرتبط از دیگر مواردی بود که در این جلسه مطرح شد.

انتهای پیام/


برچسب ها: آسیب اجتماعی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *