شاعران 22 استان کشور در اولین جشنواره طنز دادخند دادگستری یزد مشارکت کردند

12:55 - 03 مرداد 1401
کد خبر: ۴۳۷۱۱۵۳
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
اولین جشنواره شعر طنز عدلیه «دادخند» که به همت دادگستری استان یزد و مشارکت شاعران 22 استان کشور برگزار شد با معرفی نفرات برتر به کا رخود پایان داد.

خبرگزاری میزان - آیین اختتامیه نخستین جشنواره شعر طنز عدلیه «دادخند» با حضور غلامعلی محمدی معاون رئیس قوه قضاییه و رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور، مهران فاطمی استاندار یزد، غلامعلی دهشیری رئیس کل دادگستری استان و جمعی از مسئولان، هنرمندان، شاعران، طنزپردازان و علاقه‌مندان به طنز در گذر فرهنگ و هنر یزد برگزار شد.

در این مراسم از برگزیدگان جشنواره در دو بخش آسیب های اجتماعی و دستگاه قضا با اهدای لوح یادبود و جوایز نقدی تقدیر شد.

بر اساس رأی هیئت داوران، در بخش «آسیب‌های اجتماعی» تندیس و مقام اول جشنواره به حسن حاتمی بهابادی از استان یزد  تعلق گرفت و احمد رفیعی وردنجانی از استان چهار محال و بختیاری و امیرحسین خوشحال از استان خراسان رضوی به ترتیب رتبه‌های دوم و سوم را به دست آوردند.

در بخش «دستگاه قضا» نیز محمد فیاض‌فر از استان یزد موفق به کسب مقام اول و تندیس جشنواره شد و علی برزگری خانقاه و محمدجواد حلوایی نیز از استان یزد به ترتیب موفق به کسب رتبه های دوم و سوم شدند.

هیئت داوران جشنواره در بخش «آسیب‌های اجتماعی» احمد آوازه از استان همدان، محمد عظیمی، علی‌محمد شهیدی‌فر و محمود کیان‌آرا همگی از استان یزد را شایسته تقدیر دانست و با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از آنان تقدیر کرد.

در بخش دستگاه قضایی نیز از مرضیه بختیارنصرآبادی از استان اصفهان، سجاد حسین‌زاده از استان فارس و محمدرضا زینلی از استان یزد با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی، تقدیر شدند.

داوری آثار راه یافته به مرحله نهایی نخستین جشنواره شعر طنز عدلیه بر عهده «ناصر فیض»، «عباس احمدی» و «مهدی پرنیان» سه طنزپرداز شاخص و برجسته کشور بود.

جشنواره شعر طنز دادخند گامی بلند در راستای تحقق سند تحول قوه قضائیه است


غلامعلی دهشیری در آیین اختتامیه نخستین جشنواره شعر طنز «دادخند» گفت: بهره گیری از ظرفیت نخبگان، فرهیختگان حوزه شعر، ادب و رسانه در راستای کاهش آسیب های اجتماعی و مردمی سازی دستگاه قضا از اصول مورد تاکید رئیس محترم قوه قضاییه و سند تحول و تعالی قضائی است که مجموعه دادگستری استان به جد پیگیر تحقق آن در قالب برنامه ها و جشنواره های مختلف است.

رئیس کل دادگستری استان یزد با اشاره به ورود دستگاه قضا استان به حوزه شعر طنز به‌رغم سختی های موجود، افزود: استفاده از قالب طنز بلحاظ مقبولیت عامه که شعر بعنوان یک رسانه قویی اثرگذار و بویژه طنز که واقعیات تلخ را بطور شیرین و غیر مستقیم با پیام مناسب به مخاطبان منتقل می کند مدیریت استان را بر آن داشت تا با اقدام ابتکاری از این قالب شعر فاخر و شعرای طنز پرداز جهت تحکیم پیوند قوه با جامعه در جهت تحقق ماموریتها و امید و‌نشاط و تلطیف فضا استفاده کند لذا در گام اول شناخت لازم در بازدید شاعران از مجموعه زندان های استان و در ادامه برگزاری شب شعر و نشست‌های تخصصی برگزار و با شناخت سختی کار قضات و کارکنان، خلاصه ای از آسیب ها، چالش ها و ضرورت ها برای شاعران تبیین شد.

دهشیری با بیان اینکه به دنبال شکستن تابوها بودیم، تصریح کرد: دستگاه قضایی بخشی از جامعه است و دردها را می داند، قضات ما هر روز با پرونده هایی که روح انسان را آزار می دهد درگیر هستند که تنها گوشه ای از آن در مطبوعات و رسانه ها دیده می شود درحالیکه همکاران ما در دستگاه قضا با این موضوعات زندگی می کنند و با تمام وجود احساس می کنند.

وی افزود: لذا بهره گیری از ظرفیت شعر طنز جهت تبیین سختی ها و مسائل موجود در دستگاه قضا از یک سو و از سوی دیگر توجه جامعه به بحث آسیب های اجتماعی و راهکارهای پیشگیری از آن در دستور کار قرار گرفت.

رئیس کل دادگستری استان یزد، افزود: استقبال خوب شاعران کشور از این جشنواره در هر 2 بخش دستگاه قضا و آسیب های اجتماعی در سطح ملی و به ویژه مشارکت همکاران قضایی نقطه قوتی بر این جشنواره و گواهی بر نیاز استفاده از قالبهای هنری در جهاد تبیین و برگزاری چنین برنامه هایی است.

دهشیری بر بیان کاستی ها ، آسیب ها و نواقص جامعه همراه با ارائه راهکارها از طریق هنرمندان تاکید کرد و افزود: برگزاری چنین جشنواره هایی قطعا می تواند در کاهش آسیب های اجتماعی موثر باشد.

رئیس کل دادگستری استان یزد همچنین گفت: هدف نهایی از برگزاری تمام فعالیت ها و برنامه ها احقاق حق و رضایتمندی مردم از دستگاه قضا خواهد بود.

جشنواره طنز دادخند اقدامی نوآورانه و ارزشمند به همت دستگاه قضا استان است

استاندار یزد نیز در این مراسم با اشاره به نوآور بودن استان در حوزه‌های مختلف گقت: اولین جشنواره طنز عدلیه با عنوان «دادخند» نمونه ای از اقدامات نوآروانه استان به همت دستگاه قضا بوده است.

مهران فاطمی با قدرانی از برگزاری این جشنواره در استان آن را کاری نو و ابتکاری ذکر کرد که باید ادامه داشته باشد و افزود: بسیاری از واقعیت‌های جامعه را می‌توان در قالب برنامه‌های فرهنگی و هنری به خصوص طنز بیان کرد که این امر نقش موثری در اصلاح امور دارد.

وی افزود: زبان فرهنگ و هنر و برگزاری جشنواره‌های مختلف اگر دقیق، عالمانه، واقع‌بینانه و همراه با انصاف باشد نه تنها مشکلی ندارد بلکه تقویت و حمایت از آن امری مهم و ضروری است و باید در سطح استان مکرر به آن پرداخته شود.

استاندار یزد، اظهار کرد: زبان فرهنگ و هنر برای اصلاح برخی از امور مختلف در جامعه یک ضرورت است و باید همواره با همکاری نخبگان، شاعران، هنرمندان و تمامی علاقه‌مندان حتی در قالب طنز به آن پرداخته شود و زمینه کار و فعالیت در این عرصه مهم بیش از گذشته فراهم شود.

جشنواره دادخند نقطه عطفی در حوزه شعر طنز کشور است

مسئول دفتر طنز حوزه هنری استان یزد همچنین با بیان اینکه برگزاری چنین رویدادی در تاریخ عدلیه کشور بی‌سابقه است، گفت: برگزاری این جشنواره توسط قوه قضاییه اقدامی خوب و مبارک است.

حجت الاسلام والمسلمین مهدی پرنیان با تقدیر از جسارت و همراهی مجموعه دستگاه قضا استان در برگزاری این رویداد فرهنگی و هنری، افزود: اینکه قوه ای در بالاترین سطح اقتدار، لب خندان هم داشته باشد و با استفاده از ظرفیت طنز فرهنگ‌سازی و کاهش آسیب های اجتماعی را دنبال کند حرکتی قابل تقدیر است.

دبیر اولین جشنواره شعر طنز عدلیه«دادخند» اظهار کرد: امیدواریم این رویداد نقطه عطفی باشد برای سایر نهادها و سازمان‌ها که با روی گشاده و باز با طنازها و جریان طنز برخورد کنند.

پرنیان افزود: هر چند ماهیت طنز انتقادی است اما هدف آن اصلاح است؛ طنز فاخر با هدف اصلاح، ممکن است نیش بزند و دردآور باشد.

وی با اشاره به کشف استعدادها و چهره‌های جدید در این جشنواره، ادامه داد: بسیاری از آثار متعلق به خانواده دستگاه قضا بود و ما انتظار نداشتیم در خانواده دستگاه قضا این همه شاعر و طنزپرداز وجود داشته باشد.

پرنیان تصریح کرد: بیان دغدغه ها و چالش های درون سیستمی از درون قوه قضائیه توسط شاعران طنز پرداز شاغل در این مجموعه قطعا می تواند در اصلاح امور بسیار مفید و اثرگذار باشد.

وی همچنین با ارائه گزارشی از روند برگزاری جشنواره اعلام داشت: از بین آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره، ۱۲۲ اثر به لحاظ فنی و موضوعی مورد تأیید قرار گرفت و به بخش داوری راه پیدا کرد که از این تعداد ۵۰ اثر به مرحله نهایی داوری راه یافت.

دبیر جشنواره طنز دادخند بیان کرد: در نهایت با رأی هیئت داوران شش نفر حائز رتبه و هفت نفر نیز شایسته تقدیر شناخته شدند.

پرنیان با اشاره به دریافت اثر از ۲۲ استان کشور ادامه داد: شاعران و طنزپردازان استان‌های تهران، خراسان رضوی، قم، فارس، اصفهان، کرمان، البرز، گلستان، آذربایجان شرقی، اردبیل، ایلام، بوشهر، سیستان و بلوچستان، قزوین، گیلان، خوزستان، مرکزی، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، همدان، هرمزگان و یزد آثار خود را به این جشنواره ارسال کرده بودند.

انتقاد پذیری و خطرپذیری دستگاه قضا در برگزاری جشنواره دادخند قابل تقدیر است

عضو هیئت داوری اولین جشنواره طنز عدلیه «دادخند» نیز با اشاره به بی سابقه بودن برگزاری چنین جشنواره ای درتاریخ عدلیه، گفت: انتقاد پذیری و خطرپذیری دستگاه قضا در برگزاری جشنواره دادخند قابل تقدیر است.

عباس احمدی از شاعران برجسته طنز پرداز کشور و عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه برگزاری چنین جشنواره ای توسط دستگاه قضا حرکتی جدید و بدون سابقه بوده است گفت: فراخوان آثار در دوبخش مجزا آسیب های اجتماعی و دستگاه قضا زمینه مشارکت خوبی را برای شاعران طنز پرداز در این جشنواره فراهم کرده بود.

وی افزود: سطح کار در بخش آسیب های اجتماعی نسبت به دستگاه قضا بالاتر بود اما در حوزه دستگاه قضا نیز کارهای خوبی در حوزه آمار و عملکرد به دبیرخانه جشنواره رسیده بود.

احمدی بر لزوم استمرار چنین جشنواره های تاکید کرد و گفت: قطعا برگزاری چنین رویدادهای فرهنگی و هنری می تواند در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی و آموزش های پیشگیرانه موثر باشد.

جشنواره طنز عدلیه« دادخند« با همت دادگستری کل استان یزد و با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری انقلاب اسلامی استان و سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد برگزار شد.

انتهای پیام/


برچسب ها: دادگستری جشنواره

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *