هشدار در خصوص غرق شدگی در کانال و آبندان /غرق شدگی از علل‌ مرگ و میر غیر عمدی و قابل پیشگیری است

10:31 - 14 خرداد 1397
کد خبر: ۴۲۴۷۰۵
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
مدیر کل پزشکی قانونی استان مازندران گفت: در پی غرق شدن دو پسر عمو ۱۳ و ۱۴ ساله در آبندان یکی از روستا‌های شرق مازندران با توجه به فرا رسیدن فصل تابستان، نسبت به جلوگیری از حادثه مشابه هشدار داد.

علی عباسی مدیرکل پزشکی قانونی استان مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، بیان کرد: در پی غرق شدن دو پسر عمو ۱۳ و ۱۴ ساله در آبندان یکی از روستا‌های شرق مازندران با توجه به فرا رسیدن فصل تابستان، نسبت به جلوگیری از حادثه مشابه هشدار داد.

مدیرکل پزشکی قانونی مازندران، افزود: تعطیلی مدارس و گرمای تابستان حال و هوای خاصی برای همه افراد خصوصا قشر جوان و نوجوان با دیدن رودخانه، دریاچه و ... بوجود می‌آورد که بعضا این شور واشتیاق خاطره تلخی به همراه دارد.

عباسی تصریح کرد: غرق شدگی یکی از علل‌های مرگ و میر غیر عمدی است که به راحتی قابل پیشگیری است و علی رغم هشدار‌هایی که در این زمینه داده می‌شود متاسفانه هموطنان ما به این موضوع بی تفاوت هستند چرا که در سال گذشته (۹۶) تعداد ۱۸ نفر در رودخانه، استخر کشاورزی، دریاچه و سد جان خود را ازدست دادند.

این مقام اجرایی استان در ادامه توصیه‌هایی برای پیشگیری از غرق‌شدگی در رودخانه‌ها، استخر و .. بیان کرد:

▪ آشنایی با فنون اولیه شنا، آشنایی با محدودیت‌ها و رعایت آن‌ها از ابتدایی‌ترین الزامات قبل از شنا است.

▪ اطلاع از وضعیت عمق آب قبل از تصمیم به شیرجه زدن و حتی قبل از ورود به آب ضروری است. چرا که شیرجه در آب‌های کم عمق خطر ضربه به سر و نیز شکستگی گردن را به دنبال دارد. هم چنین ورود به آب‌های عمیق برای مبتدیان، خطر غرق شدگی را افزایش می‌دهد.

▪ به هیچ وجه تنها و در محیط‌هایی که نجات غریق وجود ندارد، شنا نکنید.

▪ در آب و موقع شنا شوخی‌های خطرناک نکنید.

▪ به هیچ وجه تشت‌های آب و لگن‌ها و یا حوضچه‌های کوچک آب را در جایی که کودک خردسال وجود دارد، بدون توجه رها نکنید.

▪ در حمام و حین استفاده از وان مراقب کودکان و سالمندان باشید.

▪ توانایی خود را در شناکردن بیش از حد در نظر نگیرید. یک سوم قربانی‌های غرق شدگی با فن شنا به طور کامل آشنا بوده اند.

▪ در صورت مواجه با یک غریق، اگر با فن نجات غریق آشنا نیستید، سعی کنید فقط با استفاده از چوب یا طناب یا جلیقه نجات و یا تشکیل زنجیره انسانی به وی کمک کنید.

▪ برای نجات یک غریق اول امنیت خود را در نظر بگیرید. از پشت به غریق نزدیک شوید و از او بخواهید تقلا نکند.

▪ مراقب شکستگی‌های گردن باشید. (در بسیاری از موارد شیرجه زدن در آب‌های کم عمق به دلیل شکستگی گردن مرگ فرد را به دنبال دارد)

▪ بسیاری از رودخانه‌ها با وجود ظاهری آرام بسیار خطرناک و عمیق هستند به نحوی که فرد بعد از چند قدم جلو رفتن در رودخانه متوجه عمق زیاد آن شده و گرفتار گردآب می‌شود، بنابراین توصیه می‌کنیم بدون اطلاع از وضعیت رودخانه هرگز برای شنا در آن اقدام نکنید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *