رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

شناسایی ظرفیت‎های قانونی دستگاه‌های اجرایی در کاهش ورودی پرونده‌های قضایی

0:00 - 29 آبان 1395
کد خبر: ۲۴۵۹۶۰
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
گردهمایی منطقه‎ای معاونان اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری‌های کل استان‌ها و مدیران اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌ها در سالن جلسات اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، گردهمایی منطقه‎ای معاونان اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری‌های کل استان‌ها و مدیران اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌ها  با عنوان«شناسایی ظرفیت‎های قانونی دستگاه‎های اجرایی در کاهش ورودی پرونده‎های قضایی»  در سالن جلسات اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم برگزار شد.

در این همایش امیری قائم‌‌مقام معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، مدیران اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌های مرکزی کشور و معاونان اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرایم دادگستری‌های کل استان‌های مرکزی کشور حضور داشتند.

مهدی امیری اصفهانی قائم‌مقام معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با اشاره به وظایف نظام جمهوری اسلامی ایران گفت: یکی از وظایف قطعی این نظام، تأمین سلامت، امنیت و رفاه است، البته برخی این دایره وسیع را محدود می‌کنند، اما سلامت اعم از سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و اعتقادی است، امنیت هم امنیت شخصی و اجتماعی و رفاه عمومی و اجتماعی را شامل می‌شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قم با اشاره به‌ ضرورت توجه به پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی گفت: در همه مسائل پیشگیری بهتر از درمان است، پیشگیری هزینه نیست، بلکه یک سرمایه‌گذاری است و اگر بتوانیم در زمینه پیشگیری قدم‌هایی را برداریم، بهتر از درمان است.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین عبدالمجید یزدی: از نظر دینی، کارگر محبوب و عزیز است و کار، عزت مسلمان و منشأ عزت‌بخشی به جامعه اسلامی است، ائمه معصومین(ع) یکی از معیارهای تقوا را پر کار بودن دانسته‌اند، یکی از معیارهای تقوا این است که انسان به کار اهتمام داشته باشد و از عزم و اراده برای انجام کار برخوردار باشد و برنامه‌ریزی در انجام کارها یک اصل ضروری است.

 مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در ادامه این همایش گزارشی از اقدامات صورت گرفته در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماع را تشریح کرد و با اشاره به تبعات بی‌توجهی به آسیب‌های اجتماعی گفت: نباید از این آسیب‌ها غافل شویم، آسیب‌های اجتماعی می‌تواند یک نظام را از بین ببرد، در بحث آسیب‌های اجتماعی به‌ اندازه امنیت‌بخشی به مرزهای کشورمان موفق نبودیم و این آسیب‌ها مشکلات زیادی را برای کشور به دنبال دارد.

نصراله بازوند افزود: آمار طلاق، اعتیاد و نرخ بیکاری در کشور در حال افزایش است و همه دستگاه‌های کشور در این زمینه مسؤول هستند، باید دستگاه‌های کشور در مورد ساماندهی آسیب‌های اجتماعی هم‌محور و هم‌راستا باشند تا موفق شوند، همه مدیران بحث توزیع ثروت را دنبال می‌کنند، این در حالی است که باید تولید ثروت در کشور در اولویت قرار بگیرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم افزود: در سال ۹۴ حدود ۴۷۳ مورد حادثه ناشی از کار در استان قم به ثبت رسیده بود که این آمار در ۶ ماه نخست امسال به ۹۳ مورد حادثه کاهش پیدا کرده است.

وی با اشاره به فعالیت کمیته ایمنی به منظورکاهش حوادث ناشی از کار، تصریح کرد: استان قم طی سال ۸۳ تا ۹۳ در حوادث ناشی از کار رتبه اول در سطح کشور را دارا بود اما با اقدامات صورت گرفته و شکل گیری کمیته ایمنی که شامل ۳۰ دستگاه اجرایی استان است شاهدکاهش حوادث کار بوده‌ایم و ضریب ایمنی ارتقا یافته است.

وی از راه اندازی کارگروه تخصصی اجرایی مصوبات با مسئولیت دیوان محاسبات نیزخبر داد و افزود: اصلاح و بازسازی ۳۹ دستگاه سی ان جی از دیگر اقداماتی بود که صورت گرفت، در استان قم هیچ کدام از جایگاه‌های سی ان جی ایمن نبود که هم اکنون تنها ۳ دستگاه نا ایمن داریم که ۲ دستگاه در حال ایمن سازی است و و یک ایستگاه هم به دلیل عدم همکاری به مراجع قضایی معرفی شد.

بازوند از شناسایی مناطق ناایمن سطح شهر نیز خبر داد وتأکید کرد: تمام مناطق فرسوده شهر شناسایی و تصویربرداری شده و شهرداری مکلف شده است مناطقی که امکان ریزش است را ایمن سازی کند.

وی از ناایمن بودن ۲۱۳ تاکسی گازسوز از ۶۴۵ تاکسی در حال فعالیت، عنوان کرد: این یعنی، ۲۱۳ بمب سیار در شهر در حال حرکت بودند که مهلت ۶ ماهه ابرای ایمن سازی داده شد و عیب‌هایشان برطرف شد تا پایان سال ۹۴ تنها ۶ تاکسی عیب داشت و ۳ تاکسی از این موارد از رده خارج شد و ۲۱۳ ون هم باید در سطح شهر مورد آزمایش قرار بگیرند.

بازوند با اشاره به اینکه ۲۰ هزار کارگر ساختمانی در سطح شهر حضور پیدا می‌کنند، تصریح کرد: حضور این کارگران در سطح میدان‌ها که زیبایی‌های بصری را مورد تهدید قرار می‌دهد، تلاش می‌شود که کارگران کد بگیرند، بیمه شوند، آموزش‌های ایمنی ببیند و به جایی برسیم که فرد از داخل خانه به اداره کار تماس بگیرد و کارگر ساختمانی درخواست کنند و فقط شهرداری باید مکان را در اختیار ما قرار دهد.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی قم با اشاره به اینکه رسته‌های پرخطر حریق شناسایی شده‌اند، تصریح کرد: یکی از وظایف کمیته ایمنی حوادث ناشی از کار است، حوادث ناشی از کار قم در سال گذشته به میانه رسیده است.

در بخش دیگری از این همایش رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی در مورد تاریخچه این انجمن‌ها گفت: این انجمن‌ از سال 1386 فعالیت خودش را آغاز کرد و انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی اکنون بزرگ‌ترین تشکل کارگری در کشور است، حدود 300 انجمن را در شهرهای مختلف تشکیل دادیم و به دنبال گسترش فعالیت انجمن‌ها در کشور هستیم.

اکبر شوکت ادامه داد: از لحاظ انسانی و اسلامی سفارش زیادی به حقوق کارگران شده است، اما در کشور توجه زیادی به این مسئله نمی‌شود، حقوق کارگران در ماه 812 هزار تومان است که این حقوق در واقع خط مرگ برای کارگر به شمار می‌رود، از نظر رفاهی و اجتماعی کوچک‌ترین حمایتی از کارگران صورت نمی‌گیرد و نتیجه این مسئله فقیر شدن کارگران است، فقری که تبعات زیادی را به دنبال دارد.

در پایان این همایش با حضور مدیران دستگاه‌های مختلف از فعالان عرصه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در استان قم با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *