عبور سرطان از مرز هشدار در ۱۵ سال آینده

13:03 - 23 تير 1395
کد خبر: ۱۹۷۱۵۷
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: مصرف مواد دخانی افزایش یافته و متاسفانه معضل سرطان در ۱۵ سال آینده در کشور از مرز هشدار عبور خواهد کرد.
عبور سرطان از مرز هشدار در ۱۵ سال آیندهبه گزارش گروه جامعه ،محمدرضا مسجدی در جلسه کارشناسان مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی، افزود: در بحث دخانیات ما طرح پاد (طرح پیشگیری از استعمال دخانیات) را برای مدارس طراحی کردیم که بوسیله آن کودکان و نوجوانان، مربیان، اولیای بچه ها در یک روند آموزشی فراخور سن و سالشان چگونگی پیشگیری و برخورد با شرایط پرخطر به خصوص دخانیات را می آموزند.
 
وی ادامه داد: این طرح اگر در مدارس اجرا شود، محله های اطراف مدارس را نیز عاری از دخانیات می شوند. برخورد با دخانیات در کیوسک ها، مغازه ها، محله و حتی پارک نزدیک مدارس نیز اجرا می شود.
 
مسجدی عنوان کرد: از خیلی سال پیش در زمان وزارت آقای حمید رضا حاجی بابایی ما طرح پاد را به آموزش و پرورش ارائه کردیم تا در رابطه با نوع فعالیت و همکاری ها به یک جمع بندی برسیم. ولی متاسفانه تا همین امروز همچنان در انتظار یک سرانجام هستیم.
 
این فوق تخصص ریه گفت: در حال حاضر مرکز فرآموز جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات چند سالی است که در بسیاری مناطق فعالیت می کند. چندین بار هم کارشناسان سازمان بهداشت جهانی از این مرکز بازدید کردند و آن را به عنوان الگویی ویژه در دنیا معرفی کردند. به هر حال امیدواریم این جلسه فصل جدید همکاری بین ما و آموزش و پرورش باشد.
 
عبور معضل سرطان در ۱۵ سال آینده از مرحله هشدار
 
مسجدی متذکر شد: هر جا که بحث درباره محور سلامت است، نقش آموزش و پرورش پررنگ تر می شود. تمرکز بر روی دخانیات و به خصوص قلیان می بایست ابتدا از گروه کودکان و نوجوانان آغاز شود. با این روندی که جوانان ما در بحث استعمال مواد دخانی به خصوص قلیان در پیش گرفته اند، متاسفانه معضل سرطان در ۱۵ سال آینده در کشور از مرز هشدار هم می گذرد.
 
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ضمن اشاره به لزوم آموزش پیشگیری از سنین کودکی بوسیله برنامه های مدرن و به روز، در ادامه گفت: به غیر از دخانیات در رابطه با بیماری های غیر واگیر نیز ما با مشکلات مشابهی رو به رو هستیم. در مورد تغذیه و رژیم غذایی سالم نیز باید از آموزش و پرورش آغاز کرد، زیرا کودکان باید از همان سنین کودکی با غذای سالم آشنا شوند.
 
مسجدی در ادامه متذکر شد: آیا واقعا شهر تهران می خواهد که یک شهر بدون دخانیات باشد یا خیر؟ در این راه تمامی دستگاه های کشور مسئولند، صدا و سیما، وزارت ارشاد، آموزش و پرورش و غیره باید با همدلی و مشارکت در این راه قدم بردارند.
 
وی در پایان گفت: در بحث مالیات با تلاش های فراوان، بالاخره بعد از ۱۰ سال تصویب شد. ولی تصویب مالیات به تنهایی قرار نیست تمامی مشکلات را حل کند ما در حال حاضر بحث عرضه آزاد، نمایش سیگار در تلویزیون و صدا و سیما و غیره را داریم، پس زمانی به هدفمان می رسیم که در کارها مسئولیت پذیر باشیم.
انتهای پیام/


اکبر
|
-
|
۱۹:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
0
0
متاسفانه مسئولین تاکنون به این موضوع توجه جدی نداشته ولی بنظر بنده بایستی زودتر دست به کار شود. هم اکنون اکثر مواد خوراکی و مصرفی بنابر گفته پزشکان سرطان زا هستند. برای نمونه بسیاری از روغن های صنعتی خوراکی و مواد غذایی مانند سوسیس و کالباس و محصولات گیاهی که با مواد شیمیایی رشد می کنند و... همه و همه از عوامل ایجاد سرطان در آینده می توانند باشند. باید دید آیا دولتهای فعلی و قبلی کاری برای این موضوع کرده اند و چه برنامه ای داشته اند یا در دستور کار دارند. یک روز معطل ماندن هم دیر است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *