رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

کشف انبار مواد منفجره و مهمات در صحرای سینا

20:28 - 12 دی 1394
کد خبر: ۱۱۶۶۶۹
یکی از گشتی های مصری وابسته به ارتش سوم میدانی امروز شنبه یک انبار مواد منفجره و مهمات متعلق به عناصر تروریستی را در جبل ام حصیره واقع در نزدیکی القصیمه در شمال سینا کشف کرد.
به گزارش گروه بین الملل به نقل از رسانه های خبری مصر، سخنگوی نظامی مصر در صفحه خود در سایت اجتماعی فیس بوک نوشت که یک گشتی ارتش مصر در شمال سینا یک انبار مواد منفجره و مهمات حاوی 1.5 تن ماده انفجار قوی تی ان تی، 2465 گلوله جنگی، 92 گلوله توپ، 2000 لیتر بنزین و دو خودروی شاسی بلند متعلق به تروریست ها را کشف کرده است.

پیگیری محاکمه مرسی در پرونده جاسوسی برای قطر

محاکمه محمد مرسی رئیس جمهور سابق مصر و 10 تن دیگر در ارتباط با پرونده جاسوسی برای قطر برگزار شد.

بر اساس این گزارش، جلسه دادگاه به ریاست قاضی محمد شرین فهمی و دو مستشار قضایی به نام های حسن السایس و ابو النصر عثمان برگزار شد و برای نخستین بار خواهر و دختر مرسی در جلسه محاکمه حضور داشتند.

جلسه امروز دادگاه به استماع اظهارات سرلشگر اسامه الجندی مدیر امنیت ریاست جمهوری و سرلشگر محمد زکی فرمانده گارد ریاست جمهوری اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تحقیقات دیوان عالی امنیت دولت در این پرونده نشان می دهد که محمد مرسی و تعدادی از متهمان گزارشات صادره از دستگاه های اطلاعات عمومی و جنگی، نیروهای مسلح، نیروهای امنیت ملی در وزارت کشور و سازمان نظارت اداری را به سرقت برده اند که در میان آنها اسناد کاملا محرمانه نیز دیده می شود که مربوط به ارتش، مکان های استقرار نیروهای ارتش و سیاست های کلی دولت است.

این متهمان قصد داشتند این گزارشات و اسناد را به دستگاه اطلاعات قطر و شبکه ماهواره ای الجزیره متعلق به این کشور تحویل داده و به مصر و امنیت ملی آن لطمه بزنند.

این متهمان عبارتند از: محمد مرسى عیسى العیاط ( رئیس جمهور اسبق- زندانی) - أحمد محمد محمد عبد العاطى (زندانی - مدیر دفتر رئیس جمهور اسبق – داروساز) - أمین عبد الحمید أمین الصیرفى (زندانی – منشی سابق نهاد ریاست جمهوری) - أحمد على عبده عفیفى (زندانی- تهیه کننده فیلم های مستند) - خالد حمدى عبد الوهاب أحمد رضوان (زندانی- مدیر تولید شبکه مصر 25) - محمد عادل حامد کیلانى (زندانی – مهماندار هواپیما در شرکت هواپیمایی مصر) - أحمد إسماعیل ثابت إسماعیل (زندانی – آموزشیار دانشگاه علوم و فنآوری مصر) - کریمه أمین عبد الحمید أمین الصیرفى (دانشجو) - أسماء محمد الخطیب (فراری – گزارشگر شبکه خبری رصد) - علاء عمر محمد سبلان (فراری – تبعه اردنی – تهیه کننده برنامه های شبکه الجزیره قطر) - إبراهیم محمد هلال (فراری - رئیس بخش اخبار شبکه الجزیره قطر.

این در حالی است که دادگاه جنایی قاهره پیش از این «محمد مرسی» را در پرونده معروف به «فرار از زندان» به اعدام و در پرونده «جاسوسی» به حبس ابد محکوم کرد.

این دادگاه همچنین محمد بدیع رهبر اخوان المسلمین و تعداد دیگری از رهبران اخوان المسلمین از جمله رشاد البیومی، سعد الکتاتنی محی‌السید احمد و عصام العریان را در جریان پرونده فرار از زندان به اعدام با چوبه دار محکوم نمود.

بر اساس این گزارش دادگاه جنایی قاهره در پرونده جاسوسی نیز علی البلتاجی، خیرت الشاطر جانشین اول رهبر اخوان المسلمین و احمد عبدالعاطی را به اعدام با چوبه دار محکوم کرد.

در همین رابطه محمد مرسی، محمد بدیع رهبر اخوان المسلمین و سعد الکتاتنی و عصام العریان و تعدادی دیگر از رهبران اخوان المسلمین در پرونده جاسوسی به حبس ابد محکوم شدند.

بازداشت گسترده معارضین با نزدیک شدن به سالروز انقلاب

همزمان با نزدیک شدن به سالروز انقلاب 25 ژانویه، نیروهای امنیتی مصر بازداشت گسترده معارضین را آغاز کرده اند و در همین راستا پلیس مصر طی چند روز گذشته تعدادی از فعالان از جمله اعضای جنبش جوانان 6 آوریل را بازداشت کرده است.

منابع امنیتی گفتند که نیروهای امنیتی در بیشتر استان های مصر شمار زیادی از اعضای اخوان المسلمین را به اتهام تحریک برای براندازی رژیم این کشور بازداشت کرده اند و در همین راستا نیروهای امنیتی مصر طی 24 ساعت گذشته تعقیب و بازداشت افراد در برخی روستاهای استان های الشرقیه، الدقهلیه و شهرهای ساحلی کانال سوئز را آغاز کرده اند.

دستگاه های امنیتی همچنین در استان المنیا «شعبان نجاة» مسئول دفتر اداری جماعت اخوان المسلمین و معاون وی را به اتهام برنامه ریزی برای براندازی رژیم مصر بازداشت کردند.

از سوی دیگر وزارت کشور مصر در بیانیه ای از بازداشت 23 عضو اخوان المسلمین در استان البحیره خبر داد و این در حالی است که نیروهای امنیتی در قاهره نیز همزمان با نزدیک شدن به سالروز انقلاب 25 ژانویه به حالت آماده باش درآمده اند.

عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر اخیرا به منتقدانش درباره برگزاری تظاهرات در سالروز پیروزی انقلاب 25 ژانویه 2011 میلادی هشدار داد.

وی طی سخنانی خطاب به مردم مصر گفت من به اراده و انتخاب شما آمدم و به هیچ وجه حکومت را به زور از شما نگرفتم.
گروههای مخالف از جمله اخوان المسلمین و خانواده های زندانیان و فعالان مصری خواستار برگزاری تظاهرات در روز 25 ژانویه سالروز سرنگونی حسنی مبارک دیکتاتور مخلوع این کشور شده اند.

دولت مصر در نوامبر سال 2013 میلادی برای جلوگیری از تکرار اعتراضاتی که به سرنگونی مبارک و برکناری محمد مرسی شد، قانون برگزاری تظاهرات در این کشور را به تصویب رساند. بر اساس این قانون هرگونه تظاهرات بدون اخذ مجوز از سوی وزارت کشور ممنوع است.

بعد از تصویب این قانون مقامات مصری صدها تظاهرات کننده را دستگیر کردند.
از زمان عزل مرسی از قدرت، نیروهای پلیس و ارتش این کشور دست‌کم 1400 تظاهرات کننده طرفدار مرسی را کشته و بیش از 15 هزار اسلامگرا را سرکوب و زندانی کرده‌اند.

تا کنون صدها تن از هواداران مرسی در پرونده‌های گروهی به اعدام محکوم شده‌اند و سازمان ملل متحد نیز این احکام را «بی‌سابقه در تاریخ معاصر» توصیف کرده است.

سازمان‌‌های بین‌المللی مدافع حقوق بشر هم دولت السیسی را سرکوبگر‌تر از رژیم مبارک دانسته‌اند.

دادخواست قضایی برای لغو فرمان السیسی در تعیین 28 عضو پارلمان

سه حزب مصر به نام های الصرح، حراس الثوره و الریاده که هر کدام صاحب یک کرسی در پارلمان جدید هستند اعلام کردند که فرمان عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر در خصوص تعیین 28 عضو پارلمان نقض قانون است زیرا وی سید عبدالعال رئیس حزب التجمع را به عنوان عضو پارلمان انتخاب کرد که با توجه به اینکه عبدالحمید کمال دیگر نماینده پارلمان از همین حزب است تعداد اعضای این حزب در پارلمان به 2 نفر افزایش یافت که این به ضرر سه حزب مذکور است.

این احزاب در نامه ای به نهاد ریاست جمهوری بر ضرورت رفع این مشکل تاکید و اعلام کردند که در نخستین جلسه پارلمان آن را مطرح کرده و دادخواست قضایی برای لغو عضویت رئیس حزب التجمع ارائه خواهند کرد.

عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر روز پنج شنبه فرمان شماره 561 مبنی بر دعوت از مجلس نمایندگان برای برگزاری نخستین جلسه پارلمان در روز 10 ژانویه (20 دیماه) را صادر کرد.

السیسی همچنین طی فرمان دیگری به شماره 560 مطابق با نص صریح قانون اساسی و قانون مجلس نمایندگان، 28 عضو مجلس را تعیین کرد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *